De 6 belangrijkste verwachtingen van de Apple Watch Series 3

Rutger Otto
12 september 2017, 13:13
3 min leestijd
De 6 belangrijkste verwachtingen van de Apple Watch Series 3

De Apple Watch Series 3 wordt gelijktijdig met de iPhone 8 verwacht. We zetten alvast een aantal verwachtingen op een rij.

Apple Watch Series 3 verwachtingen

De focus voor Apples presentatie dinsdagavond zal liggen op de nieuwe iPhones, met name de iPhone 8. Maar naast telefoons kondigt het bedrijf van Tim Cook waarschijnlijk nog andere dingen aan. Eén van die producten is naar verluidt de Apple Watch Series 3.

Over de iPhone 8 zijn veel geruchten naar buiten gekomen. Dat is bij de nieuwe Apple Watch minder het geval, maar er zijn enkele berichten over de smartwatch verschenen. Ook lekte er informatie uit de testversie van iOS 11. Dit denken we al te weten over de Series 3.

Apple Watch cijfers

1. Ontwerp blijft gelijk

De Apple Watch zal uiterlijk waarschijnlijk niet veranderen. Verwacht dus geen rond scherm, maar het rechthoekige display dat je gewend bent. Daar is watchOS namelijk op toegespitst. Om twee verschillende vormen schermen te ondersteunen, zijn twee versies van watchOS nodig en meerdere varianten van de apps die erop draaien. Dat is een flinke stap die Apple in elk geval dit jaar nog niet wil maken. De modellen blijven in dezelfde formaten beschikbaar de vorige Apple Watches, dus 38mm en 42mm.

In de Watch-app op iOS 11 werd al een nieuw model gespot met een rode Digital Crown, waar mogelijk de antenne in is weggewerkt.

2. Een eigen internetverbinding

De nieuwe Apple Watch komt waarschijnlijk in een versie met en zonder 4G. Eén van de modellen wordt dus voorzien van mobiel internet, de andere niet. Dat betekent dat je met de Apple Watch Series 3 met 4G ook kunt internetten zonder een iPhone te koppelen. Hiervoor werden onder meer hints gevonden in het plaatje van de Apple Watch in iOS 11, waarop met vier stippen het bereik wordt aangegeven op de wijzerplaat.

De komst van internet op de Apple Watch kan het gebruik van de smartwatch veranderen. Het is daarmee bijvoorbeeld mogelijk om onderweg nieuwe muziek en apps te downloaden, ook als de iPhone nog thuis ligt. Vooral dat eerste is wat omslachtig op de huidige Watches via de iPhone-koppeling. Een aparte simkaart betekent waarschijnlijk ook direct telefoontjes kunnen plegen met de Apple Watch. Dat zou zeker in combinatie met AirPods goed kunnen werken.

apple watch hartslagmeter

3. Gezondheidsfuncties

De Apple Watch is al sinds het allereerste model gericht op gezondheidsfuncties en fitness. Heel ver gaan de mogelijkheden echter niet, want voor veel functies is goedkeuring nodig van de Amerikaanse Food and Drug Administration. In het verleden zei ceo Tim Cook dat de controles hiervan te uitgebreid en te lang zijn voor Apple.

Toch krijgt de nieuwe Apple Watch mogelijk nieuwe gezondheidsfuncties. Tim Cook zou op de campus van Apple al zijn gespot met een Watch met glucosemeter. Daarmee kunnen dragers met diabetes hun bloedsuikerspiegel in de gaten houden. Of de meter ook in de uiteindelijke Series 3 komt, is onbekend.

watchOS 4 verwachtingen

4. Smart Bands

Extra gezondheidsfuncties zouden ook in slimme bandjes aan de Apple Watch toegevoegd kunnen worden. Het is goed mogelijk dat Apple bandjes met extra hardware uitbrengt om meer functies aan de Watch toe te voegen. Naast gezondheidsopties zouden bijvoorbeeld ook een camera een mogelijkheid zijn of een extra accu waarmee de smartwatch langer meegaat.

5. Betere accu, snellere Watch

Apple blijft mogelijk ook werken aan een langere accuduur en betere prestaties. Een nieuwe processor kan bijvoorbeeld zorgen dat apps sneller openen. Een flink grotere accu zorgt dat je langer met de Watch kan doen, voordat hij aan de lader moet. Het moet gezegd dat Apple Watch-gebruikers vaak niets te klagen hebben en makkelijk een dag met hun smartwatch kunnen doen. Toch is zuiniger in dit geval beter, zodat gebruikers minder hoeven opladen of dat de Watch uiteindelijk een scherm kan bieden wat altijd aan staat.

watchOS 4 officieel tvOS 11 officieel

6. WatchOS 4

Uiteraard draait ook de Apple Watch Series 3 op watchOS 4, het nieuwe besturingssysteem voor de wearable. In de herfst van dit jaar wordt watchOS 4 beschikbaar met verschillende vernieuwingen. Denk aan een nieuwe Siri-wijzerplaat die automatisch de belangrijkste informatie uit apps toont. Ook wordt de muziek-app vernieuwd en werkt de Watch met sportapparatuur via zijn nfc-chip.

Lees het laatste nieuws over de Apple Watch

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's