‘Apple Watch Series 3 met nieuw touch-display verschijnt eind 2017’

Lars Paijmans
22 februari 2017, 12:09
2 min leestijd
‘Apple Watch Series 3 met nieuw touch-display verschijnt eind 2017’

De derde generatie van de Apple Watch staat nog steeds op de planning voor het einde van 2017. De smartwatch zou een gloednieuw touchscreen krijgen.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch Series 3 touchscreen wordt vernieuwd

Terwijl er iedere dag wel iets nieuws uit lijkt te lekken over de iPhone 8, is het nog erg stil rondom de Apple Watch Series 3. De derde generatie van Apples smartwatch zou dan ook geen radicaal nieuw design introduceren, maar wel de huidige onderdelen verbeteren.

Apple Watch Series 3 touchscreen

Het touchscreen bijvoorbeeld, zo stellen bronnen van Digitimes. Apple zou een nieuwe soort ‘glazen film’ gebruiken voor het aanraakgevoelige scherm. Wat de gebruiker hier precies van gaat merken is nog niet duidelijk, maar het is wel een van de eerste concrete geruchten dat de productie van de Series 3 op gang komt.

Dat de schermen van de Series 3 in de tweede helft van 2017 verscheept worden, sluit mooi aan bij de datum waarop de smartwatch onthuld zou worden. Apple zou de Watch Series 3 in het derde kwartaal presenteren, mogelijk tijdens dezelfde keynote waar we ook de iPhone 7S en iPhone 8 te zien krijgen.

Series 3: vooral betere accuduur en prestaties

Als we puur naar de Apple Watch Series 3 geruchten kijken, investeert Apple vooral in een betere accuduur en betere prestaties voor de Series 3. Een nieuw uiterlijk zou hierdoor nog minstens een jaar op zich laten wachten. Eind vorig jaar werd gespeculeerd dat Apple een LTE-chip zou overwegen voor de nieuwe Apple Watch. Door het horloge zelfstandig verbinding te laten maken met het internet, wordt de smartwatch hierdoor een stuk minder afhankelijk van de iPhone.

Het eerste Apple Watch-nieuws vanuit Apple krijgen we waarschijnlijk volgende maand al te horen. Tijdens het iPad-event zou Apple ook van plan zijn om nieuwe bandjes voor de Apple Watch te lanceren.

Lees het laatste nieuws over Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 3
Apple Watch Series 3

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen