‘Apple Watch Series 3 blijft ook met eigen simkaart afhankelijk van iPhone’

Lars Paijmans
17 augustus 2017, 11:07
2 min leestijd
‘Apple Watch Series 3 blijft ook met eigen simkaart afhankelijk van iPhone’

Dat de Apple Watch Series 3 een simkaart krijgt voor mobiel internet, betekent nog niet dat je er ook een sms of telefoongesprek mee kunt voeren.

Apple Watch Series 3 simkaart ontvangt geen gesprekken

Het nieuwe gerucht is afkomstig van Ming-Chi Kuo, een van de meest betrouwbare bronnen als het op Apple-geruchten aankomt. Hij stelt dat de nieuwe Apple Watch een eSIM gebruikt, in plaats van een normale simkaart.

Deze simkaarten zijn kleiner, wat in de beperkte ruimte van de Apple Watch goed van pas komt. Volgens Kuo wordt dit kaartje alleen gebruikt om data door te geven, en niet voor telefoonfuncties. Apple zou hiervoor een chip gebruiken van Qualcomm, die ook kleiner is en minder energie verbruikt.

Apple Watch Series 3 simkaart

De analist stelt dat Apple de gebruikerservaring wil verbeteren met de Apple Watch. Daarom wordt de 4G-chip eerst alleen gebruikt voor het doorgeven van data, en niet voor het maken van telefoongesprekken. Dit zou negatieve gevolgen hebben voor de prestaties.

Dat je geen traditionele telefoongesprekken kunt voeren met de Series 3, wil overigens nog niet zeggen dat VoIP-diensten als FaceTime en Skype ook niet werken. Toch zou het een flink nadeel zijn als het gerucht van Kuo blijkt te kloppen.

Een zelfstandige smartwatch

Door 4G aan de Apple Watch toe te voegen, zou Apple het horloge namelijk helemaal zelfstandig willen maken. Hierdoor kun je met een gerust hart de deur uit terwijl je iPhone thuis blijft. Handig als je gaat sporten bijvoorbeeld. In theorie tenminste, want als telefoongesprekken niet binnenkomen op het horloge, is de Apple Watch toch minder zelfstandig dan aanvankelijk werd gedacht.

Kuo besluit zijn analyse met iets wat niet als een verrassing komt: de Apple Watch Series 3 zou wederom geen Android ondersteunen. Naar verwachting onthult Apple de nieuwe Watch tijdens de keynote waar ook de iPhone 8 en 7S het levenslicht zien.

Lees ook: De 6 belangrijkste verwachtingen van de Apple Watch Series 3

Via: 9to5mac
Categorieën: Apple, Devices

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's