Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

‘Kapotte Watch Series 3 wordt bij Apple vervangen door Series 4’

Florence Peeters
21 mei 2019, 11:01
2 min leestijd
‘Kapotte Watch Series 3 wordt bij Apple vervangen door Series 4’

Als je met een kapotte Apple Watch Series 3 bij Apple aanklopt, wordt deze mogelijk vervangen door een nieuwere Watch Series 4. Door een tekort aan onderdelen zou Apple niet in staat zijn deze te repareren.

Apple Watch Series 3 reparatie niet mogelijk

Medewerkers van Apple Stores en Authorized Service Providers hebben een memo ontvangen, waarin staat dat klanten met een defecte Apple Watch Series 3 voorlopig een Series 4 ter vervanging krijgen. Het document werd ontdekt door 9to5Mac.

Onlangs kreeg een andere website een soortgelijk intern document in handen. De onderdelen om de oudere Watch Series 2 te vervangen zijn namelijk ook schaars. Dit model wordt bij reparaties daarom tijdelijk omgeruild voor een Watch Series 3.

Apple Watch Series 3

Het is niet de eerste keer dat Apple genoodzaakt is om vervanging in plaats van reparatie aan te bieden. Al bij de originele Watch deed Apple dit al om onderdelen te besparen, en bij alle opvolgers is inmiddels dezelfde maatregel van kracht. Heb jij dus een defecte Watch Series 3, dan bestaat de kans dat Apple je met een nieuwer exemplaar tegemoet komt. Via de website van Apple kun je een afspraak inplannen voor een reparatie.

watchOS-ondersteuning

Apple geeft wel aan dat het belangrijk is dat je iPhone minimaal watchOS 5 ondersteunt. Om dit te kunnen ondersteunen, heb je een iPhone 5S of nieuwer nodig die op iOS 12 of hoger draait. Gelukkig is de kans klein dat je een oudere iPhone hebt, want de Series 3 draait enkel op watchOS 4 en nieuwer. En laat je voor watchOS 4-ondersteuning eveneens een iPhone 5S met iOS 11 of nieuwer nodig hebben.

Het bedrijf uit Cupertino verkoopt de Apple Watch Series 3 momenteel voor een vanafprijs van 299 euro. De adviesprijs van de Watch Series 4 ligt een stuk hoger, namelijk 429 euro. Dit slimme horloge heeft echter een hoop verbeteringen, zoals een nieuwe design met groter display en dunnere schermranden. Ook biedt deze een verbeterde hartslagmeter, ECG-functie en krachtigere prestaties. Lees onze Apple Watch Series 4 review om alles over Apples nieuwste smartwatch te weten te komen.

Apple Watch Series 4

Apple Watch Series 4 prijzen vergelijken

Bekijk product

Refurbished

€ 171,99

Bekijken

Lees meer over de Apple Watch

Bron: 9to5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu