‘Apple Watch Series 3 verschijnt in september, met veel minder concurrentie’

Lars Paijmans
26 juli 2017, 12:51
2 min leestijd
‘Apple Watch Series 3 verschijnt in september, met veel minder concurrentie’

Steeds meer grote techbedrijven trekken de stekker uit hun wearables-divisie, want te weinig mensen zouden interesse hebben. Ondertussen verschijnt met de naderende Apple Watch Series 3 release de derde Apple-smartwatch.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch Series 3 release in september

Fitness wearable-maker Jawbone is failliet, Intel zou zijn wearables-afdeling gesloten hebben en ook TomTom is volgens bronnen van Wareable klaar met slimme polsbandjes. Belangrijke personen uit het team van TomTom zouden de afgelopen weken het bedrijf verlaten hebben.

De redenen hiervoor liggen voor de hand: er worden te weinig producten verkocht en de interesse van de consument neemt ook niet toe. De hype rondom wearables lijkt hiermee over zijn hoogtepunt heen, maar Apple merkt er vooralsnog weinig van.

Apple Watch Series 3 release

Hoewel het bedrijf uit Cupertino de exacte verkoopcijfers van de Apple Watch geheim houdt, heeft Tim Cook meerdere malen gezegd dat de Watch het alleen maar beter doet. Het marktaandeel stijgt en in februari had het bedrijf 63 procent van de totale markt in handen. Een onderzoek uit mei claimt ook dat Apple Fitbit inmiddels van de troon heeft gestoten als grootste wearablemerk.

“De vraag voor de Apple Watch Series 2 als kerstcadeau was opvallend hoog”, zo benadrukt Cliff Raskind van Strategy Analytics. Tijdens de onthulling van de kwartaalcijfers kwam dit ook terug. Tim Cook zei meerdere malen dat de Apple Watch zo succesvol was dit najaar, dat ze niet genoeg exemplaren konden produceren om aan de vraag te voldoen.

Hoe Apple de wearablesmarkt won

Nu concurrenten links en rechts stoppen met het maken van smartwatches, zal dit aandeel van Apple naar verwachting alleen maar toenemen. Wederom lijkt de enorme spaarpot van het bedrijf uit Cupertino wonderen te verrichten: hierdoor kan het bedrijf zich veroorloven om jarenlang aan een product te werken, en zo stukje bij beetje de markt eromheen over te nemen.

Ondertussen wordt de laatste hand gelegd aan de derde Apple Watch in drie jaar tijd: de Apple Watch Series 3. Deze zou wederom hetzelfde design hebben. Hierdoor lijkt het aannemelijk dat Apple de Series 3 tegelijk onthult met de iPhone 8 en iPhone 7S, tijdens een keynote in september.

Lees het laatste nieuws over Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 3
Apple Watch Series 3

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen