4 verwachtingen voor de nieuwe, goedkope Apple Watch

Dilara Isik
7 september 2020, 11:03
2 min leestijd
4 verwachtingen voor de nieuwe, goedkope Apple Watch

Apple brengt naast de Watch Series 6 mogelijk ook een goedkoper model uit. Dit zijn onze verwachtingen voor het nieuwe instapmodel.

Lees verder na de advertentie.

Update (15 september 2020): de goedkopere Apple Watch is inmiddels aangekondigd als de Apple Watch SE. Tijdens het september-event werd ook de Apple Watch Series 6 onthuld.

Onze verwachtingen van de Apple Watch Series 3-opvolger

Volgens het doorgaans goed ingevoerde Bloomberg werkt Apple aan een goedkopere variant van de Watch. Dit nieuwe horloge zou de huidige Series 3 moeten vervangen. Apple verkoopt dit slimme horloge nu nog voor 229 euro. Dit verwachten wij van de opvolger van de Apple Watch Series 3.

1. Voornamelijk fitnesstracker-functies

De Series 3 is vooral bedoeld voor mensen die gebruik willen maken van de fitnesstracker-functies van de Apple Watch. Andere Apple Watch-functies, zoals het maken van een foto met je Watch, zijn dan niet per se nodig. Het nieuwe budgetmodel zou dan ook gaan concurreren met goedkopere fitness-apparaatjes, zoals goedkopere modellen van Fitbit.

2. Betere processor

De Apple Watch Series 3 is inmiddels zo’n drie jaar oud en dat merk je aan het ontwerp en de snelheid van de smartwatch. Het is dus de verwachting dat Apple het budgetmodel met een snellere processor uitrust, bijvoorbeeld dezelfde als die van de Apple Watch Series 5.

Apple Watch Series 3

3. Functies van Series 4 en 5

De Watch zou niet alleen de processor van een nieuwer model overnemen, maar ook een aantal handige gezondheidsfuncties. Zo zou de handige valdetectie-functie waarschijnlijk worden toegevoegd aan het budgetmodel. Ook het lang indrukken van de Digitale Kroon om de meldkamer te bereiken blijft een optie in deze goedkopere variant.

4. Ontwerp en prijs blijft hetzelfde

Apple zal waarschijnlijk niet veel aan het kenmerkende uiterlijk van de Watch sleutelen. De nieuwere modellen hebben ook geen grotere veranderingen doorgemaakt, en de opvolger van de Series 3 zal naar verwachting nog steeds in dat rijtje passen.

Over de prijs is nog niets bekend, maar het nieuwe budgetmodel kost mogelijk evenveel als de Apple Watch Series 3: 229 euro.

Meer over de Apple Watch

De onthulling van de goedkope variant van de Apple Watch valt waarschijnlijk samen met de aankondiging van de nieuwe Watch Series 6. Mogelijk is dat al morgen, op 8 september. Het zou ook kunnen dat Apple de lancering bewaart voor tijdens het iPhone 12-event.

Wanneer dat event plaatsvindt blijft nog even spannend, al zou het goed kunnen dat we dat zeer binnenkort te horen krijgen. Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws rondom de aankondigingen van nieuwe Apple-producten? Houd dan iPhoned in de gaten, download onze gratis app en abonneer je op de iPhoned-nieuwsbrief.

Apple Watch Series 6 verwachtingen: 6 functies om naar uit te kijken

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 3
Apple Watch Series 3
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen