‘Apple Watch Series 3 krijgt simkaartslot voor mobiel internet’

Lars Paijmans
28 maart 2017, 9:33
2 min leestijd
‘Apple Watch Series 3 krijgt simkaartslot voor mobiel internet’

Als er een functie is waar Apple Watch-eigenaren om vragen, dan is het een mobiele internetverbinding in het horloge. Een analist zegt nu te weten dat Apple deze gebeden dit najaar mogelijk verhoort en de Apple Watch Series 3 mobiel internet geeft.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch Series 3 mobiel internet

Analist Christopher Rolland van Susquehanna Financial Group zegt op basis van een reis naar Azië dat de Apple Watch Series 3 een mobiele internetverbinding krijgt. Rolland stelt dat de derde generatie smartwatch een simkaartslot krijgt. Deze is nodig om het horloge te verbinden met mobiel internet.

Apple Watch Series 3 mobiel internet

“Apple loopt nog steeds tegen een aantal problemen aan, maar er wordt flinke voortgang geboekt”, aldus de analist. Hiermee doelt hij op batterijduur en het formaat. Apple zou namelijk al langer een manier zoeken om de Apple Watch met een eigen internetverbinding uit te rusten, maar werd vooral tegengehouden door de accu. Deze was al niet bijzonder goed en zou het nog korter uithouden als het horloge een internetverbinding tot stand moest brengen.

Meerdere jaren onderzoek

Begin 2016 doken de eerste geruchten hierover al op, al waren ze destijds gericht op de Apple Watch Series 2. Het bedrijf zou hiervoor gebruik maken van een speciale mobiele chip die weinig energie verbruikt. Met mobiel internet zet Apple weer een stapje om de smartwatch minder afhankelijk te maken van de iPhone. De Apple Watch Series 2 deed dit al door GPS in de bouwen, zodat je zonder iPhone op zak kunt gaan hardlopen.

Vooralsnog is er niet zoveel bekend over de Apple Watch Series 3. Apple zou van plan zijn om hem tegelijk met de OLED iPhone te onthullen dit najaar, en wederom op hardwareverbeteringen mikken. Het Apple Watch design van het slimme klokje blijft daardoor voor het derde jaar op rij hetzelfde.

Lees het laatste nieuws over Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 3
Apple Watch Series 3
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen