‘Apple Watch Series 3 krijgt dunner, lichter en energiezuiniger scherm’

Lars Paijmans
24 april 2017, 12:23
1 min leestijd
‘Apple Watch Series 3 krijgt dunner, lichter en energiezuiniger scherm’

Terwijl de iPhone overstapt op oled, doet de Apple Watch het tegenovergestelde. Apple zou aan een nieuw ‘geavanceerd’ Apple Watch Series 3 micro-led-display werken, dat dunner en energiezuiniger is.

Apple Watch Series 3 micro-led: de voordelen

Business Korea stelt op basis van ingewijden dat het Apple-laboratorium in Taiwan een nieuw micro-led-scherm maakt voor de Apple Watch 3. Tot nu toe worden alle Apple Watch-schermen door LG Display gemaakt. Als Apple deze orders stopzet, betekent het een investering van 200 miljoen dollar die wegvalt voor LG.

Dit is niet de eerste keer dat het gerucht opduikt. In juni 2016 werd al gesproken over een nieuwe schermtechniek voor de Apple Watch, die destijds nog in een vroege fase zat. Apple zou dit overwegen, omdat het nieuwe scherm dunner, lichter en energiezuiniger is dan soortgelijke oled- en led-displays. Dat is geen overbodige luxe, want in een smartwatch past immers maar een kleine accu.

Apple Watch Series 3 micro-led

Ontwikkeling duurt al jaren

Eind 2014 nam Apple micro-led-bedrijf LuxVue over, en dat lijkt dit najaar zijn vruchten af te werpen. Bronnen stellen dat tegen het einde van het jaar de displays klaar zijn voor massaproductie. Micro-led schermen hebben een aantal grote voordelen. Zo kunnen ze twee tot drie keer helderder zijn dan oled, terwijl ze dezelfde energie gebruiken. De bijbehorende chips zijn daarnaast piepklein en produceren beeld met een hogere resolutie en mooiere kleuren. In tegenstelling tot lcd heeft micro-led geen backlight nodig.

De Apple Watch Series 3 verschijnt naar verwachting dit najaar, en zou nog steeds hetzelfde design hebben als de eerste generatie van de smartwatch. Wel zou Apple overwegen om het horloge een simkaartslot te geven. Hierdoor kan de Watch een eigen 4G-verbinding maken, zodat hij minder afhankelijk is van de iPhone.

Lees het laatste nieuws over Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's