Eerste Apple Watch Series 2 reviews zijn overtuigd van fitnessfuncties

Lars Paijmans
15 september 2016, 16:38
2 min leestijd
Eerste Apple Watch Series 2 reviews zijn overtuigd van fitnessfuncties

Net als de iPhone 7 komt ook de Apple Watch Series 2 deze week uit. De eerste internationale reviews zijn al binnen, en blijken behoorlijk positief te zijn over Apples nieuwe klokje. We nemen de meest opvallende door in deze Apple Watch Series 2 review round up.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch Series 2 review round up

De Apple Watch Series 2 heeft als voornaamste verbeteringen een volledig waterdicht design en voegt een GPS toe. Apple lijkt eindelijk in te zien dat de kracht van de Apple Watch bij het fitnesstracken ligt. Dat heeft ook invloed op de reviews, die een stuk positiever zijn dan degene over de eerste Apple Watch.

Apple Watch Series 2

The Wall Street Journal benadrukt dat een Apple Watch Series 2 nog steeds geen noodzakelijk apparaat is, maar dat ze het goed begrijpen dat je wel eentje wilt. De review zet de fitnessfuncties voorop. “De ingebouwde GPS is geweldig, maar trekt de batterij van de Watch wel erg snel leeg”, aldus de review. Toch concludeert de reviewer dat de Series 2 de smartwatch is die de eerste Apple Watch had moeten zijn.

Techcrunch noemt de Series 2 de eerste echte Apple Watch. Dit heeft vooral te maken met de betere prestaties, zodat het daadwerkelijk een handig hulpmiddel wordt als je snel een bericht wil lezen of het weerbericht wil checken. Het extra heldere display hielp ook mee om het gebruik van de Watch aan te moedigen.

The Verge is iets voorzichtiger met het uitdelen van complimenten. “De bestaande problemen blijven bestaan”, aldus de review, al worden ook hier de verbeterde fitnessfuncties als het grote pluspunt genoemd. Als je een fanatieke sporter bent die ook met verschillende producten in het ecosysteem van Apple zit, dan is de Apple Watch Series 2 een prima smartwatch om aan te schaffen.

CNET deelt deze mening, en benadrukt dat bestaande Apple Watch-dragers alleen moeten upgraden als ze fanatieke hardlopers of zwemmers zijn. Doe je dit niet, dan zin er simpelweg te weinig vernieuwingen om een jaar na dat een compleet nieuwe smartwatch te kopen.

Iets wat zo’n beetje alle reviews melden is de kwaliteit van watchOS 3. Goed nieuws, want deze update kun je ook gewoon op de eerste generatie Apple Watch installeren. In het onderstaande artikel nemen we de vijf beste functies met je door waaronder de hogere snelheid en het nieuwe dock voor je favoriete Apple Watch-apps.

Lees ook: watchOS 3: de 5 beste nieuwe functies voor je Apple Watch

Lees het laatste nieuws over watchOS 3

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 2
Apple Watch Series 2
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen