‘Apple gaat kapotte Watch Series 2 vervangen door Series 3’

Wouter Nijsen
7 mei 2019, 11:02
1 min leestijd

Consumenten met een kapotte Apple Watch Series 2 krijgen mogelijk een nieuwere Series 3 ter vervanging. Dit zou te maken hebben met een tekort aan onderdelen, waardoor het oudere horloge niet gemaakt kan worden.

Apple Watch Series 2 reparatie

In een intern document, dat is gedeeld met alle Apple Stores en Authorized Service Providers, wordt beschreven dat een kapot exemplaar van de Apple Watch Series 2 voorlopig wordt omgeruild voor een Series 3. Hierbij gaat het alleen om het 38 millimeter-model in aluminium. Het document is in handen gekomen van MacRumors.

Er zou een tekort zijn aan onderdelen, waardoor het voor Apple niet mogelijk is om deze specifieke versie te repareren. Om klanten tegemoet te komen, wordt het kapotte horloge vervangen voor een exemplaar van de nieuwere Watch Series 3.

Apple Watch Series 2

Apple deed dit in het verleden door tekorten ook met de originele Watch, door deze tijdelijk te vervangen voor een nieuwer model. In het document wordt echter aangegeven dat klanten wel een iPhone nodig hebben die met watchOS 4 werkt. De oudere iPhone 5 en 5c doen dit bijvoorbeeld niet, en gebruikers van deze toestellen kunnen hun geld terugvragen. WatchOS 4 vereist een iPhone met iOS 11 of hoger, maar bij de iPhone 5 en 5c is de ondersteuning na iOS 10.3.3 gestopt.

De Apple Watch Series 3 wordt nog door het bedrijf uit Cupertino verkocht voor een vanafprijs van 299 euro. Dat is fors goedkoper dan de Watch Series 4, die een adviesprijs heeft van 429 euro. Dit horloge heeft wel een nieuw design met dunnere schermranden, een groter display, betere prestaties en verbeterde hartslagmeter. In de Apple Watch Series 4 review lees je alles over de nieuwste versie van de smartwatch.

Apple Watch Series 4 prijzen vergelijken

Bekijk product

Lees meer over de Apple Watch

Bron: MacRumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen