Apple Watch Series 2 officieel: alles over de nieuwe smartwatch

Thomas Haenen
7 september 2016, 19:45
3 min leestijd
Apple Watch Series 2 officieel: alles over de nieuwe smartwatch

Zojuist werd de Apple Watch Series 2 officieel onthuld, de nieuwe smartwatch van Apple. De fabrikant pakt dit jaar uit met een ‘zwembestendig design’ en andere verbeteringen.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch Series 2 officieel aangekondigd

De Apple Watch Series 2 is vanaf deze maand verkrijgbaar in Nederland, en biedt vooral kleine verbeteringen ten opzichte van het vorige model. Zo is het nieuwe model zwembestendig. Apple noemt hem waterdichter dan alle andere smartwatches, want je kunt dit nieuwe model probleemloos in het water gebruikt worden. Ook kun je nu je beweging in het water tracken en er zijn verschillende zwemoefeningen om je gezondheid te verbeteren.

https://www.youtube.com/watch?v=p2_O6M1m6xg

Apple voorziet de Watch Series 2 van een krachtigere chip met twee cores. Volgens het bedrijf is de nieuwe smartwatch twee keer zo krachtig als het vorige model, waardoor bestaande apps opeens een stuk vlotter lopen en sneller opstarten. Ook het scherm is verbeterd: twee keer zo helder als het vorige model, volgens Apple het helderste scherm dat ze ooit gemaakt hebben. Zelfs in de volle zon zou het nog goed afleesbaar moeten zijn.

Consumenten kunnen nu ook voor een keramische Apple Watch kiezen, naast de bestaande metalen en kunststof varianten. Ook worden er een groot aantal nieuwe bandjes voor uitgebracht.

Apple Watch Series 1

Apple geeft ook de oude Watch een update: dat model wordt opnieuw uitgebracht met dezelfde twee keer zo krachtige chip als het nieuwe model. De Apple Watch Series 1 ligt binnenkort in de winkels en zal verkrijgbaar zijn vanaf 269 dollar. De Series 1 heeft geen waterdichte behuizing en gps-chip, maar opent apps wel twee keer zo snel.

Apple Watch Nike+

Apple gaat ook een samenwerking aan met Nike voor een speciale variant van de smartwatch. Deze Apple Watch Nike+ heeft een felle neon-behuizing met gifgroen bandje. Op softwaregebied zijn er ook enkele aanpassingen gemaakt: er is een snelkoppeling naar de Nike+-app op het startscherm te vinden en je kunt via Siri direct aangeven wanneer je gaat rennen.

Apple-Watch-Series-2-Nike

GPS voor Apple Watch

Gps is de grootste toevoeging van de vernieuwde Apple Watch. De smartwatch leunde oorspronkelijk op de navigatiechip van je iPhone, maar kan nu ook zelfstandig de weg vinden. Het voordeel daarvan is dat de vernieuwde Apple Watch nauwkeuriger je routes kan bijhouden. Ook kan de Apple Watch iets zelfstandiger zijn werk doen, waardoor hij niet altijd in de buurt van een iPhone moet zijn om te werken. Je kunt beginnen met lopen en rennen zonder dat je eerst verbinding hoeft te maken met je iPhone.

Consumenten hebben met dit model nog altijd de keuze uit verschillende varianten: de Apple Watch Sport, Apple Watch en Apple Edition. De vele bandjes die Apple het afgelopen jaar heeft uitgebracht werken ook met het nieuwe model.

WatchOS 3

De verbeterde Apple Watch zal direct voorzien zijn van watchOS 3, de nieuwste versie van het smartwatch-besturingssysteem. Met watchOS 3 introduceert Apple onder andere het Dock, een overzicht van je favoriete applicaties. Deze apps kunnen vervolgens een stuk sneller geladen worden.

Apple Watch Series 2

Ook zijn er verschillende nieuwe watchfaces in watchOS 3, met onder andere Minnie Mouse. De nieuwe Ademhaling-app helpt je oefenen met rustiger adem halen, terwijl Scribble je tekeningen omzet in tekst. En hou je je Apple Watch in de buurt van je Mac, dan wordt die Mac automatisch ontgrendeld.

Apple Watch zonder iPhone

Volledig zelfstandig kan de nieuwe Apple Watch nog niet werken. Hoewel concurrenten als Samsung en Asus werken aan slimme horloges die geen actieve verbinding met je smartphone vereisen, moet de iPhone doorgaans nog in de buurt zijn om de Apple Watch te kunnen gebruiken.

Hoewel er al een tijdje geruchten gaan dat Apple werkt aan een zelfstandige Apple Watch die zelf toegang heeft tot mobiel internet, moeten we daar waarschijnlijk nog iets langer op wachten.

Apple Watch Series 2 releasedatum

De vernieuwde Apple Watch is vanaf aanstaande vrijdag 9 september beschikbaar als pre-order in de Nederland. De smartwatch is vervolgens vanaf 16 september te koop. De adviesprijs begint bij 439 euro, vergelijkbaar met het instapmodel van vorig jaar. De keramische Apple Watch Edition is verkrijgbaar vanaf 1469 euro.

Lees het laatste nieuws over de Apple Watch Series 2

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 2
Apple Watch Series 2

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen