Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

Apple Watch Series 10 release: dit is wanneer de smartwatch komt

Yannick Chalkiopoulos
15 maart 2024, 7:58
2 min leestijd
Apple Watch Series 10 release: dit is wanneer de smartwatch komt

Dit jaar verschijnt de Apple Watch X, die naar verluidt een compleet nieuw design krijgt. Dit weten we al over de release van de Apple Watch Series 10!

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch Series 10 komt dit jaar

Apple viert dit jaar een jubileum, want het is precies tien jaar geleden dat de eerste generatie van de Apple Watch werd onthuld. Dat betekent dat het in 2024 de beurt is aan de Apple Watch Series 10, door verschillende insiders ook wel de Apple Watch X genoemd. De smartwatch krijgt naar verluidt een vernieuwd design, vergelijkbaar met de grote veranderingen die Apple bij de iPhone X doorvoerde.

Lees ook: ‘Apple Watch X krijgt compleet nieuw design én andere bandjes’

De Apple Watch X wordt volgens geruchten veel dunner en krijgt nieuwe horlogebandjes. Die werken met magneten, in plaats van het schuifsysteem bij de huidige Apple Watches. Door de nieuwe bandjes met magnetische sluiting komt er meer plaats vrij in de behuizing van de smartwatch. Zo is er meer ruimte voor een grotere accu, waardoor je de Apple Watch waarschijnlijk niet meer iedere nacht aan de lader hoeft te leggen. Wij vertellen je wanneer je de release van de Apple Watch Series 10 kunt verwachten!

Apple Watch series 9

Release van Apple’s volgende smartwatch

Ieder jaar onthult Apple de nieuwe Apple Watch op de keynote in september. Dat is ook het moment dat de nieuwe iPhone wordt aangekondigd, dit jaar verschijnt de iPhone 16. Naast de reeks nieuwe iPhones presenteert Apple de nieuwe Apple Watch. We verwachten dit jaar in ieder geval de Apple Watch Series 10 (of X), maar het is goed mogelijk dat ook de Apple Watch Ultra 3 verschijnt.

Het Apple-event vindt meestal plaats op de tweede dinsdag van september. Als we ver vooruitkijken komen we dit jaar uit op dinsdag 10 september. Die avond kondigt Apple de iPhone 16 en Apple Watch X aan. De release van de Apple Watch Series 10 is niet veel later, het toestel is vermoedelijk direct te pre-orderen. De week erna is de smartwatch verkrijgbaar in de winkels.

Apple Watch ultra 2

Meer over de Apple Watch Series 10

Apple brengt de nieuwe Apple Watch doorgaans een week na de aankondiging uit, meestal gebeurt dat op een vrijdag. Dit jaar is dat vrijdag 20 september, dan is vermoedelijk de officiële release van de Apple Watch Series 10. We moeten nog even wachten dus, want Apple’s volgende smartwatch komt pas na de zomer uit. Meestal kondigt Apple het evenement een aantal weken van tevoren aan.

Lees ook: Deze gezondheidsfuncties komen in 2024 naar de Apple Watch X

Het is al bekend dat er nieuwe gezondheidsfuncties naar de Apple Watch Series 10 komen. Zo krijgt de smartwatch waarschijnlijk een bloeddrukmeter en een functie om slaapapneu te detecteren. Daarvoor moeten we dus wel nog even wachten, want de release van de Apple Watch Series 10 is pas in september. Wil je niet zo lang wachten? Bekijk dan hier de laagst prijs van de Apple Watch Series 9 en de Apple Watch Ultra 2:

Apple Watch Series 9 prijzen vergelijken

Nieuw

€ 375,90

Bekijk prijzen

Apple Watch Ultra 2 prijzen vergelijken

Nieuw

€ 809,95

Bekijk prijzen
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch X
Apple Watch X

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu