‘Apple Watch krijgt speciale ‘Schooltime’ modus voor in de klas’

Lars Paijmans
3 september 2019, 11:03
2 min leestijd
‘Apple Watch krijgt speciale ‘Schooltime’ modus voor in de klas’

Gisteren werd al duidelijk dat de Apple Watch een slaapmodus krijgt, maar dat is niet het enige wat dankzij een interne versie van iOS 13 is uitgelekt. Dit weten we nu over de onaangekondigde Schooltime-modus voor de Watch.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch Schooltime modus ontdekt

MacRumors heeft een interne versie van iOS 13 in handen gekregen, waardoor er tal van functies zijn ontdekt die eigenlijk pas op een later moment door Apple onthuld zouden worden.

De eerste functie die de website ontdekte heet Schooltime, met een icoontje van drie figuurtjes waarbij één zijn hand opsteekt. Door deze modus te activeren, blokkeert de Apple Watch automatisch toegang tot apps, complicaties op de wijzerplaat en worden meldingen tegengehouden. Enkel noodoproepen en noodmeldingen worden nog doorgelaten.

Apple Watch schooltime

De modus is duidelijk bedoeld voor scholieren met een Apple Watch, waarvan de ouders of docent niet willen dat ze afgeleid worden door het horloge. Door de modus te activeren, verandert de Watch meer in een normaal horloge.

Het is onduidelijk of er een wachtwoord kan worden ingesteld om deze Schooltime te vergrendelen. Dit is aannemelijk, omdat de modus vanaf een iPhone op afstand kan worden geactiveerd, of er kan worden ingesteld op welke dagen van de week hij vanzelf van start gaat.

Verwijzingen naar nieuwe iPhone-camerafuncties

MacRumors ontdekte daarnaast wat kleinere dingen voor de iPhone. In de interne iOS 13-versie werden onder meer verwijzingen gevonden naar een camerafunctie, die speciaal bedoeld is voor omgevingen met weinig licht. Dat zal ongetwijfeld te maken hebben met de driedubbele lens van de iPhone 11 Pro en 11 Pro Max. Ook zou Game Center een nieuwe toernooimodus krijgen, een mogelijke inhaker als Apple Arcade dit najaar van start gaat.

Op dezelfde manier ontdekte 9to5Mac een slaapmodus voor de Apple Watch. Deze registreert je slaappatroon en kan je wakker maken op een gunstig tijdstip door het horloge dat om je pols zit te laten trillen. In een nieuwe Slaap-app op de Watch krijg je een uitgebreid overzicht van je slaapritme. De app raadt aan om minstens 30 procent accupercentage op je Watch te hebben om de functie goed te kunnen gebruiken.

Voor watchOS 6, de nieuwe Watch of later?

De grote vraag is nu wanneer we deze functies allemaal gaan tegenkomen op de Apple Watch. De kans bestaat dat Apple deze met watchOS 6 in de loop van september introduceert, al zou dat wat gek zijn omdat het bedrijf nieuwe functies altijd tijdens WWDC al presenteert. Een andere optie is dat deze functies exclusief beschikbaar zijn voor de Apple Watch Series 5, die volgende week dinsdag wordt aangekondigd, al zouden de functies geen speciale hardware nodig hebben en dus ook op oudere modellen van het horloge werken.

Het is dus even afwachten wat Apple met zowel deze school- als slaapfunctie van plan is. Wie weet is deze testversie nog zo vroeg dat het alvast een voorproefje is op 2020. Volgende week dinsdag tijdens het iPhone 11-event krijgen we ongetwijfeld antwoord op deze vragen.

Bron: MacRumors
Categorieën: Devices, Geruchten
Spotlight: watchOS 6

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 5
Apple Watch Series 5
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's