Spontane barst in het scherm van je Apple Watch? Zo krijg je een gratis reparatie

Michel van 't Klaphek
31 augustus 2019, 9:44
2 min leestijd
Spontane barst in het scherm van je Apple Watch? Zo krijg je een gratis reparatie

Het scherm van sommige Apple Watch Series 2- en Series 3-modellen kan spontaan barsten. Heeft jouw horloge een scheur in het scherm? Dan gaat Apple het probleem gratis oplossen. Zo werkt het Apple Watch schermreparatieprogramma.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch schermreparatieprogramma aangekondigd

Het bedrijf heeft het programma aangekondigd via haar eigen website en schrijft dat het om een “zeer zeldzaam” probleem gaat. Bij een klein aantal Series 2- en Series 3-horloges kan een barst in het scherm ontstaan, zonder duidelijk aantoonbare reden (zoals een val). Is dit bij jou het geval? Op deze manieren kun je een gratis reparatie aanvragen:

  • Neem contact op met de klantenservice van Apple via telefoon, chat of mail
  • Ga naar de Apple Store en leg je probleem voor aan de Genius Bar
  • Maak een afspraak met een door Apple geautoriseerde ‘Service Provider’, zoals Amac
Apple Watch schermreparatieprogramma

Het is verstandig om vooraf een back-up van je Apple Watch te maken. Tijdens de inspectie wordt gecontroleerd of jouw horloge aan de voorwaarden voldoet. Overige defecten, zoals bijvoorbeeld een kapotte Digitale Kroon, vallen uiteraard buiten de garantie. Ook moet het scherm zonder aantoonbare reden gebarst zijn.

Deze modellen worden gratis gerepareerd

De scheur begint meestal aan één kant, waarna hij doortrekt naar de andere zijde, of alle randen van je Apple Watch beslaat. De barst loopt meestal langs de rondingen van het scherm. Apple maakt niet duidelijk wat de oorzaak van het probleem is. Mogelijk heeft het iets te maken met gebruikte materialen, want het schermreparatieprogramma geldt alleen voor de volgende modellen:

  • Apple Watch Series 2-modellen die verkocht zijn tussen september 2016 en september 2017
  • Apple Watch Nike+ Series 2-horloges die verkocht zijn tussen oktober 2016 en oktober 2017
  • Apple Watch Series 3-modellen die verkocht zijn tussen september 2017 en september 2019
  • Apple Watch Nike+ Series 3-exemplaren die verkocht zijn tussen oktober 2017 en september 2019

De reparatie geldt voor zowel kastgroottes van 38 en 42mm. Ben je momenteel van plan om een Series 3 in huis te halen? Wanneer je het horloge voor oktober 2019 aanschaft val je alsnog onder het reparatieprogramma. Het lijkt er daarom op dat Apple het probleem bij toekomstige modellen heeft opgelost maar de huidige voorraad nog last heeft van het probleem.

Over de Apple Watch Series 5

Op 10 september is het zo ver. Dan vindt de jaarlijkse Apple-keynote plaats. Naast de onthulling van de iPhone 2019 (of iPhone 11 Pro) en iPhone 11 gaan we hier vermoedelijk ook een nieuw horloge zien. Check onze Apple Watch Series 5-verwachtingen voor een overzicht van de geruchten. Lees ook de uitgebreide Apple Watch Series 5-overzichtspagina.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 2
Apple Watch Series 2

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen