De iPhone 14 Pro nu tijdelijk tot €475 retour!

‘Apple Watch kan straks via satellieten korte berichten sturen’

Piet-Jan Lentjes
25 april 2022, 9:58
2 min leestijd
‘Apple Watch kan straks via satellieten korte berichten sturen’

De volgende Apple Watch krijgt misschien een speciale verbinding met satellieten. Hiermee kun je straks in noodgevallen korte berichten sturen, zelfs zonder mobiel bereik.

Lees verder na de advertentie.

Korte berichten sturen via satellieten op Apple Watch

Dat zegt betrouwbare analist Mark Gurman van Bloomberg in zijn meest recente nieuwsbrief. Er waren al eerder geruchten over het sturen van korte berichten via satellieten voor de iPhone, maar nog niet eerder voor de Apple Watch.

Vlak voor de lancering van de iPhone 13 werd er toen gemeld dat er in geval van nood verbinding gemaakt kon worden met satellieten.

apple satellieten data gerucht 2

Tijdens het Apple-event van de iPhone 13 werd er echter niets over gezegd. Mark Gurman is echter van mening dat de benodigde techniek waarschijnlijk al wel in de iPhone 13 zit, maar dat de functie pas ergens in 2022 wordt uitgerold.

Nu schrijft de Apple-analist in zijn meest recente nieuwsbrief dat ook de Apple Watch deze functie met satellieten gaat krijgen. De Apple Watch van 2022 of 2023 wordt dan misschien de eerste smartwatch van Apple met deze ondersteuning.

Drie keer een nieuwe smartwatch van Apple in 2022

Volgens de laatste geruchten gaan we dit jaar drie nieuwe Apple Watches krijgen. Zowel Gurman als Ming-Chi Kuo (een andere bekende Apple-analist) denken dat we een Apple Watch Series 8, een nieuwe Apple Watch SE en een versie voor extreme sporten gaan krijgen.

Apple Watch sport

Welke van deze nieuwe Apple Watch Series 8-modellen straks berichten kunnen sturen via satellieten is nog niet bekend. Maar verwacht wordt dat de reguliere Apple Watch Series 8 en het sportmodel deze functie gaan krijgen.

Gurman zegt wel dat de optie om satellieten te gebruiken voor het versturen van korte berichten met je Apple Watch waarschijnlijk vooral gericht is op specifieke locaties zonder mobiel bereik. Volgens de Apple-analist wil Apple uiteindelijk wel een heel eigen satellietnetwerk opbouwen, maar die plannen gaan nog een zeker een aantal jaar duren.

Meer over de Apple Watch Series 8

Wist je dat de Apple Watch Series 8 ook een nieuwe gezondheidsfeature krijgt? En dat hij sneller wordt, met meer sportfuncties? Wil je meer weten en op de hoogte blijven van al het nieuws over de Apple Watch? Houd dan deze website goed in de gaten, meld je aan voor onze nieuwsbrief en download de iPhoned-app! Volg ons ook op Facebook en Instagram. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Bron: 9To5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu