‘Apple Watch komt ook in andere goudkleuren’

Rutger Otto
20 juli 2015, 8:47
2 min leestijd
‘Apple Watch komt ook in andere goudkleuren’

Nieuwe berichten zijn opgedoken rond Apple-apparatuur, waaronder de Apple Watch. De smartwatch zou later ook beschikbaar komen in nieuwe kleuren.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch roségoud

De geruchten komen van de bekende en goed ingerichte analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities. Hij denkt dat er in het tweede kwartaal zo’n 3,9 miljoen Apple Watches door Apple geleverd zijn en dat er in het huidige kwartaal ongeveer 5,5 miljoen verscheept worden. Volgens Kuo wordt het moeilijk om de eerder voorspelde verkoopcijfers van 15 miljoen verkochte exemplaren dit jaar te halen.

Wel denkt Kuo dat er een nieuwe Apple Watch Sport op de markt komt met andere kleuren. Kopers zouden dan ook kunnen kiezen voor geelgoud en roségoud. De reden is dat de kleuren dan overeen komen met de nieuwe kleuren iPhones. Kuo en anderen hebben aangegeven dat de iPhone 6S waarschijnlijk ook in nieuwe goudkleuren beschikbaar komt.

apple watch video's

Andere Apple-toestellen

Naast Apple Watch-cijfers noemt Kuo ook iPhone-aantallen. Hij zegt dat er zo’n 54,2 miljoen iPhones verscheept zijn in het tweede kwartaal. Dat aantal daalt in aanloop naar de komst van de iPhone 6S naar 40,1 miljoen. Kuo zegt ook dat de iPad-verkopen nog minder worden. In het huidige kwartaal zouden 8,8 miljoen exemplaren verscheept zijn. Kuo denkt dat er een nieuwe iPad mini komt die meer op de iPad Air lijkt, maar een update van de Air lijkt er volgens hem niet te komen. Ook zegt Kuo niets over een iPad Pro, de grote iPad met 12,9-inch scherm waarover veel geruchten rondgaan.

De Macs doen het goed in deze kwartalen. Volgens Kuo zijn er in het tweede kwartaal 5,3 miljoen verscheept en stijgt dat aantal dit kwartaal naar 5,8 miljoen. Dat komt omdat het nieuwe schooljaar voor de deur staat.

Dinsdag brengt Apple een nieuw rapport uit met verkoopcijfers van het afgelopen kwartaal. Dan zullen we waarschijnlijk voor het eerst weten hoeveel Apple Watches er inmiddels verkocht zijn.

Lees meer over Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 1
Apple Watch Series 1

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen