‘Apple Watch gaat mogelijk gevaarlijke stoffen herkennen’

Michel van 't Klaphek
25 januari 2019, 12:29
2 min leestijd
‘Apple Watch gaat mogelijk gevaarlijke stoffen herkennen’

Apple onderzoekt de mogelijkheid om een gasdetectiesensor in de Apple Watch te plaatsen. Hierdoor waarschuwt het horloge je bijvoorbeeld als je per ongeluk het fornuis aan hebt laten staan.

Lees verder na de advertentie.

‘Apple Watch rookmelder in de maak’

Daar waar de Apple Watch in de beginjaren vooral een handig sporthulpje was, krijgt het horloge er steeds meer gezondheidsfuncties bij. Naast de ECG-functie, die helaas nog niet in Nederland werkt, is Apple bezig met een andere, mogelijk levensreddende functie.

In een nieuw patent (via Patently Apple) beschrijft het bedrijf uit Cupertino hoe ze een gasdetectiesensor in het horloge kunnen plaatsen. Deze geeft een waarschuwing wanneer je in een ruimte bent met een hoge concentratie aan giftige gassen.

Apple Watch rookmelder

De kleine sensor wordt in de behuizing geplaatst. Het enige probleem is dat hiervoor een opening in het frame nodig is om de gassen te kunnen analyseren, waardoor de waterdichtheid weleens in gevaar kan komen. Hoe Apple dit wil oplossen, is nog niet duidelijk.

Ook interessant: ‘Een Apple Watch maakt mensen gemiddeld 34 procent actiever’

Handig bij het koken

Deze sensor is niet alleen handig voor mensen die voor hun werk met giftige gassen in aanraking komen, maar komt ook in meer alledaagse situaties van pas. Als je bijvoorbeeld vergeten bent het fornuis uit te zetten, kan de Watch automatisch een waarschuwing geven.

Ook kun je het horloge in theorie vrij makkelijk gebruiken als rookmelder. De sensoren zijn in staat om de luchtkwaliteit te meten, waardoor ook de aanwezigheid van rook snel opvalt.

Het gaat hier om een patent en het is dus onbekend of Apple de techniek daadwerkelijk onderzoekt. Meestal zijn deze alleen bedoeld om de beschreven techniek te beschermen tegen kopieerders. Het valt echter wel op dat Apple de afgelopen weken steeds meer patenten indient die op de één of andere manier jouw gezondheid verbeteren.

Lees meer over de Apple Watch

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 3
Apple Watch Series 3

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen