Dit vindt de Amerikaanse media van de Apple Watch

Gijs Ettes
8 april 2015, 15:10
2 min leestijd
Dit vindt de Amerikaanse media van de Apple Watch

Vanaf aankomende vrijdag gaat de Apple Watch in de voorverkoop in onder meer Duitsland, Groot-Brittannië en de VS. Diverse websites hebben de smartwatch van Apple al onder handen kunnen nemen en hun oordeel is vooralsnog gematigd positief.

Eerste Apple Watch reviews gematigd positief

Een van de meest uitgebreide Apple Watch reviews is die van The Verge, die het lange artikel zelfs afsluit met een aftiteling. De Amerikaanse website roemt het design van de smartwatch en de potentie ervan, maar is vooralsnog niet te spreken over de prestaties, bijvoorbeeld bij het openen van apps.

Ook de manier waarop met notificaties wordt omgegaan, vindt The Verge maar niets. Je notificaties per app uitschakelen, maar niet aangeven dat bepaalde meldingen (retweets, privé-berichten, mentions) wel doorkomen. In de videoreview hieronder wordt uitgebreid stilgestaan bij de plus- en minpunten van de Apple Watch.

Mashable noemt de Apple Watch de beste smartwatch die je momenteel kunt aanschaffen en publiceerde vandaag ook een uitgebreide review, die door de omvang is opgesplitst in tien categorieën. De site concludeert dat de Apple Watch een prachtig en slim apparaat is, maar ook duur en niet zonder fouten. Zo heeft het horloge de neiging om te haperen en de mogelijkheid om je hartslag en krabbels te versturen wordt afgedaan als een gimmick.

Waar The Verge de Apple Watch beoordeelt met een 7, geeft Cnet het horloge een 7,8. Pluspunten van de smartwatch zijn volgens de website de vele (fitness)functies, het design, de honderden beschikbare apps en de mogelijkheid om telefoongesprekken te voeren. Als minpunten worden de accuduur (nauwelijks één dag), oplaadtijd, verwarrende interface en lag genoemd. Volgens Cnet voelt de eerste versie van de Apple Watch meer aan als een mode-accessoire, dan als een onmisbare tool.

Ook BloombergYahoo Tech, The New York Times, The Wall Street Journal en Recode hebben vandaag hun Apple Watch reviews gepubliceerd en hun bevindingen gedeeld. De conclusies die worden getrokken, komen op veel punten overeen: de Apple Watch is een prachtig en luxe apparaat, maar toch vooral bedoeld voor early adopters die geld over hebben.

Wat zijn jouw verwachtingen van de Apple Watch? Deel ze in de comments!

Het laatste nieuws over de Apple Watch

Categorie: Devices
Device: Apple Watch

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's