‘Klanten kunnen één Apple Watch reserveren per persoon’
Rutger Otto

Je kan maar één Apple Watch reserveren om op te halen als hij uitkomt. Klanten moeten een geldige id-kaart laten zien als ze de Watch bij de Apple Store oppikken.

Apple Watch reserveren

Dat blijkt uit documenten die in handen zijn van MacRumors. Volgens de website geldt het waarschijnlijk voor alle landen die de Apple Watch vanaf 24 april verkopen. De informatie is bevestigd voor de Verenigde Staten en het Verenigde Koninkrijk. Vanaf 10 april is de Apple Watch te reserveren, maar deze reservering staat op naam. Klanten kunnen er maar één tegelijk kopen.


“Jouw reservering geldt alleen voor de Apple Store die je hebt geselecteerd”, staat in het document. “Als je het item niet komt ophalen op de juiste locatie en tijd, zal je reservering stopgezet worden en komt de Apple Watch beschikbaar in de voorraad voor andere mensen. Er is een maximum van één toestel per persoon.” Verder staat in het document dat Apple het recht heeft om reserveringen te weigeren of te cancellen als een klant misleidende of frauduleuze informatie heeft verstrekt, of het reserveringssysteem om een andere manier heeft proberen te omzeilen.

Het limiet van één per persoon zou gelden voor mensen die de Apple Watch gaan ophalen in een Apple Store. Wellicht geldt het ook voor mensen die het toestel thuis laten bezorgen, al is dat nog niet bekend.

apple watch uitgelicht

Geen wachtrijen meer

Apple heeft in een ander document gemeld dat het van de wachtrijen voor de Apple Stores af wil, die elke keer als er een nieuw product op de markt komt ontstaan. “De dagen van wachten in de rij en hopen op een beschikbaar product zijn voor onze klanten voorbij”, schrijft Angela Ahrendts, leider van Apples retaildivisie, in een interne memo. “Klanten weten straks precies wanneer hun product er is. Dit is een belangrijke verandering in onze mindset. Vertel onze klanten over onze online bereikbaarheid en hoe makkelijk het is om te bestellen.”

De verandering moet met de komst van de Apple Watch dus al in werking treden. De winkelvoorraad van de Apple Watch zou minimaal zijn, waardoor een nachtje wachten je niet garandeert van een exemplaar.

Lees meer over de Apple Watch

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.