Officieel: Apple Watch vanaf 17 juli in Nederland verkrijgbaar

Rutger Otto
26 juni 2015, 8:01
2 min leestijd
Officieel: Apple Watch vanaf 17 juli in Nederland verkrijgbaar

De Apple Watch is vanaf 17 juli bij Nederlandse Apple Stores te koop. Dat maakt Apple bekend op zijn website. De prijs in Nederland is wel iets verhoogd.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch releasedatum Nederland

Apple heeft de Nederlandse Apple Store-pagina geüpdatet. Daarop staat nu dat de Apple Watch vanaf 17 juli 2015 verkrijgbaar is. Opvallend is dat de smartwatch hier iets duurder wordt dan in Duitsland. Bij onze oosterburen gaat de goedkoopste versie, het Sport-model van 38 mm, over de toonbank voor 399 euro. In Nederland ligt de prijs op 419 euro. Ook de 42 mm-versie is duurder: 469 euro in plaats van 449 euro. In beide gevallen is dat dus een prijsstijging van 20 euro.

De stalen Apple Watch kost hier vanaf 669 euro voor de 38 mm-versie en voor de 42 mm-versie betaal je 719 euro. Ook dat is per versie 20 euro meer dan in Duitsland. De prijzen voor de gouden Apple Watch Edition verschillen eveneens. In Nederland kosten de ‘goedkope’ varianten 11.200 euro en 13.200 euro voor het kleine en grotere model, een verhoging van 200 euro.

Bijna tijd

‘Het is bijna tijd voor de Watch’, schrijft Apple op zijn website. Over een kleine maand is hij in Nederland te koop, maar over de voorraad is nog niets bekend. Dat de Apple Watch nu in meerdere landen verkocht wordt, doet vermoeden dat er wereldwijd meer exemplaren beschikbaar zijn, maar het aanbod is nog niet in alle landen toereikend. Het valt dus nog te bezien of je de Apple Watch direct in de winkel kunt kopen of dat je hem alleen online kan bestellen.

De Apple Watch komt bijna drie maanden nadat de eerste Apple Watch-modellen in het buitenland werden verzonden. In Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Amerika is de Apple Watch al sinds 10 april van dit jaar te bestellen. Levertijden in die landen liepen snel op.

Lees ook onze Apple Watch review

Ga jij een Apple Watch kopen? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Lees meer over de Apple Watch

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Edition
Apple Watch Edition

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen