Zoals verwacht doet Apple vanavond tijdens het Spring Forward-event meer uit de doeken over de Apple Watch. Alles wat er over het slimme horloge bekend is, vind je gebundeld in dit artikel.
Lees verder na de advertentie.
Dit moet je weten over de Apple Watch
Wat kan de Apple Watch, waarom moet je het horloge kopen en wanneer wordt hij ĂĽberhaupt in ons land beschikbaar? We zetten alles overzichtelijk voor je op een rijtje. Lees je mee?
Apple Watch release en prijs
De Apple Watch is vanaf 24 april verkrijgbaar voor een adviesprijs van 399 euro voor de Watch Sport met 38mm-scherm in de landen AustraliĂ«, Canada, China, Frankrijk, Duitsland, Japan, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Nederland en BelgiĂ« volgen later. Het grotere model van 42mm kost vanaf 449 euro. Voor de reguliere Apple Watch beginnen de prijzen bij respectievelijk 649 euro en 699 euro. De gouden Apple Watch Edition komt in ‘gelimiteerde oplage’ beschikbaar vanaf 11 duizend euro, de duurste haal je voor 18 duizend euro in huis.
Uurwerk
De Apple Watch is accuraat binnen 50 milliseconden van de universele tijd, wat betekent dat de klok heel precies de universele tijd weergeeft. Je kan er verschillende uurwerken op tonen, ook geanimeerde plaatjes. Daarnaast is het mogelijk om er bepaalde zaken aan toe te voegen die je zelf belangrijk vindt, zoals de datum, een stopwatch en wat je volgende afspraak is.

Berichten en telefoon
Inkomende telefoontjes op je iPhone, komen tegelijkertijd binnen op de Apple Watch. Verder kun je e-mails lezen en op nieuwe manieren communiceren. Krijg je een bericht binnen, dan kun je een antwoord dicteren. Het is mogelijk om het bericht als audiobestand te sturen of deze automatisch om te zetten als geschreven tekst.
Digital Touch
Met Digital Touch komen de Apple Watches van jou en je vrienden in verbinding. Je kunt elkaar onder meer tekeningen en je hartslag toesturen. Contacten kun je in een overzicht van icoontjes oproepen door op de knop aan de zijkant van de smartwatch te drukken.
Gezondheid
Apple Watch houdt je dagelijkse beweging bij en waarschuwt wanneer je te lang zit via een notificatie (die je kan uitzetten). Als je gaat staan, herkent de Apple Watch dat en verdwijnt de melding weer. Met de Apple Watch zie je in één oogopslag hoeveel calorieën je hebt verbrand, hoe lang je hebt bewogen en welke afstand je die dag hebt afgelegd. Elke week krijg je een overzicht van je beweging en een vergelijking met de week ervoor.
Apple Watch apps
Sinds WatchKit door ontwikkelaars gebruikt kan worden om apps voor de smartwatch van Apple te ontwikkelen, zijn er ‘duizenden gemaakt. Met de apps kun je onder meer in een snel overzicht Twitter checken, afspraken zien of aankomende reizen bekijken. Ook zijn apps als Instagram en Uber te gebruiken op de Apple Watch. Met de Apple Watch is het zelfs mogelijk om in hotels de deur van je kamer te openen. De Shazam-app voor Apple Watch maakt het mogelijk om te ontdekken welke muziek er draait; je kunt zelfs de songteksten zien om mee te zingen.
Apple Watch en Siri
Met Apple Watch en Siri kun je spraakcommando’s doorvoeren om bepaalde zaken in werking te zetten. Zo is het mogelijk om Siri vragen te stellen, bijvoorbeeld wat voor weer het wordt. Ook kun je reminders instellen.
Apple Pay
De Apple Watch kan overweg met Apple Pay, het betaalplatform van Apple dat vorig jaar in de Verenigde Staten werd gepresenteerd. Met de Apple Watch is het mogelijk om via de nfc-chip contactloos te betalen. Daarvoor werkt de Watch samen met de iPhone. De Secure Element chip garandeert dat je veilig en gemakkelijk betaalt, zonder dat je gegevens door anderen zijn in te zien. Je creditcardgegevens staan in de Apple Watch en door hem bij de betaalterminal te houden, reken je meteen af. De betaling is gelukt als je een bepaald geluid hoort. Apple Pay is nog niet beschikbaar in Nederland, dat moet nog voor het einde van dit jaar gebeuren.
De officiële Apple Watch app
De Apple Watch werkt samen de iPhone en kan zowel via wifi als bluetooth verbinding maken. Je hoeft dus niet per se op een wifi-netwerk te zitten om de toestellen aan elkaar te koppelen. iOS 8.2 krijgt de Apple Watch-app, waarmee je apps voor de smartwatch kunt downloaden. iOS 8.2 is vanaf vandaag te downloaden.
Apple Watch accu
De Apple Watch accu gaat bij ‘normaal gebruik’ 18 uur mee. Dat betekent dat hij elke nacht aan de magnetische oplader moet. Hoe lang hij meegaat bij intensief gebruik is nog onbekend.
→ Wil je de Apple Watch kopen, kom dan meer te weten over de release en prijzen.