‘Apple Watch eind juni naar Nederland en België’

Gijs Ettes
28 april 2015, 7:55
2 min leestijd
‘Apple Watch eind juni naar Nederland en België’

Mogelijk kunnen we in Nederland en België vanaf eind juni aan de slag met de Apple Watch. Apple zou dan gereed zijn om de smartwatch in meer landen uit te brengen.

Lees verder na de advertentie.

‘Apple Watch release in juni’

Die verwachting sprak Apple-ceo Tim Cook uit na afloop van de presentatie van de eerstekwartaalcijfers van het bedrijf uit Cupertino. Momenteel is de Apple Watch beschikbaar in een negental landen, waaronder Duitsland, Groot-Brittannië en de VS. Bij de meeste productintroducties van Apple behoren Nederland en België tot de tweede golf landen die een release krijgen, en de verwachting is dat dit bij de Apple Watch hetzelfde is.

Momenteel is de vraag naar de smartwatch groter dan de verkrijgbaarheid ervan, mede door productieproblemen. Die zouden veroorzaakt worden door het drukgevoelige scherm en de trilmotor van de Watch, die moeilijker zijn te fabriceren. Sommige bestellingen worden daardoor later dan gepland uitgeleverd.

iPhoned besloot om het slimme horloge bij onze Oosterburen te bestellen. Onze indrukken lees je in de uitgebreide Apple Watch preview. In de video hierboven kun je onze eerste ervaringen met de Apple Watch bekijken. Binnenkort zullen we het horloge uitgebreider aan de tand voelen in een geschreven recensie en een videoreview.

Sterk kwartaal voor Apple

Apple heeft in het eerste kwartaal van 2015 weer prima cijfers genoteerd. Het bedrijf verkocht fors meer iPhones (+39,9 procent) en boekte in januari, februari en maart een flinke winst van maar liefst 13,6 miljard dollar. Vooral in China stegen de verkopen van Apple flink, met 71 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

De afgelopen drie maanden heeft Apple 61,2 miljoen iPhones verkocht. Ter vergelijking: in het eerste kwartaal van 2014 gingen er 43,7 miljoen iPhones over de toonbank. De verkoop van iPads daalde wederom, ditmaal met 22,9 procent tot 12,6 miljoen stuks. Mac-computers werden het afgelopen kwartaal iets vaker verkocht en waren uiteindelijk goed voor 4,5 miljoen verkochte apparaten.

Het laatste nieuws over Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 1
Apple Watch Series 1

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen