‘Klanten kunnen Apple Watch 15 minuten proberen in Apple Stores’

Rutger Otto
19 maart 2015, 9:05
2 min leestijd
‘Klanten kunnen Apple Watch 15 minuten proberen in Apple Stores’

Apple gaat potentiële Apple Watch-kopers vanaf 10 april al begeleiden in de winkel, zodat ze een goed beeld krijgen van wat de wearable allemaal kan.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch proberen

Dat meldt 9to5Mac. Waarschijnlijk geldt dit voor de landen waarin de Apple Watch vanaf 24 april wordt verkocht. Mensen die interesse hebben kunnen vanaf 10 april binnenlopen bij een Apple Store. Deze zijn dan heringericht met waarschijnlijk één tafel, waar tien mensen tegelijk een Apple Watch kunnen proberen.

Daar is geen afspraak voor nodig (kan wel), maar mensen worden wel één op één geholpen door een Apple-medewerker. Deze praat klanten in een kwartier door de functies van een Apple Watch, door middel van een hands-on. Klanten moeten op die manier een redelijke indruk kunnen krijgen van de ervaring als je een Apple Watch draagt.

apple watch uitgelicht

Als mensen het willen en ze zijn overtuigd van de Apple Watch, dan kunnen ze vanaf 10 april meteen een bepaald model reserveren, dat ze vervolgens op 24 april kunnen afhalen. Of je na 24 april wel zonder tussenkomst van een Apple Store-medewerker een Apple Watch kunt proberen, is onbekend.

Apple Watch verkoop

Als de verkoop begint, worden Apple Store-medewerkers in verschillende groepen verdeeld. Voor klanten die een Apple Watch Edition willen kopen, is er een groep met ‘experts’. Dit zijn mensen die al lang bij de Apple Store werken en extra training hebben gehad in klantenservice. De Edition krijgt een vanafprijs van elfduizend euro en is in kleine hoeveelheden beschikbaar bij selecte Apple Stores.

De Apple Watch is vanaf 10 april te reserveren in bepaalde landen, zoals de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Wanneer we in Nederland en België aan de beurt zijn, is nog onbekend. Het instapmodel, de Apple Watch Sport met plastic bandje, kost vanaf 399 euro voor de kleinste versie.

Lees meer over de Apple Watch

Opinie: Waarom zou je een Apple Watch aanschaffen?

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Edition
Apple Watch Edition

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen