De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

‘Apple Watch Pro krijgt nieuw uiterlijk (en wordt groter)’

Piet-Jan Lentjes
25 juli 2022, 9:54
2 min leestijd
‘Apple Watch Pro krijgt nieuw uiterlijk (en wordt groter)’

De Apple Watch Pro wordt de eerste smartwatch van Apple die sinds jaren een nieuw uiterlijk krijgt. iPhoned vertelt je wat er precies gaat veranderen.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch Pro: nieuw uiterlijk en groter

De doorgaans betrouwbare Apple-kenner Mark Gurman vertelt in zijn meest recente nieuwsbrief meer over de Apple Watch Pro. De high-end Apple Watch die waarschijnlijk ergens dit jaar gaat verschijnen wordt volgens Gurman een stukje groter. Hierdoor zal de Apple Watch Pro volgens de Apple-kenner slechts een bepaalde groep van Apple-fans aanspreken.

Verder krijgt de Apple Watch Pro een nieuw uiterlijk. Dit wordt het eerste nieuwe design sinds de Apple Watch Series 4 uit 2018. Volgens Gurman krijgt de Pro-variant echter geen design met vlakke randen. En moet je meer denken aan een doorontwikkeling van het huidige, vierkante design.

Apple watch koopadvies 2022

Hij voegt daaraan toe dat de Apple Watch Pro een sterkere variant van titanium als behuizing gaat krijgen. Daarnaast kan de nieuwe smartwatch van Apple ook langer met een acculading doen. Volgens Gurman kan je dan met één lading meerdere dagen vooruit.

Lichaamstemperatuurmeter op Apple Watch

De enige nieuw gezondheidsfeature die de Apple Watch Pro gaat krijgen is een lichaamstemperatuurmeter. Een optie om de bloeddruk te meten verwacht hij niet voor 2025. En op de functie om je bloedsuiker te meten moet je volgens Gurman nog veel langer wachten, ergens rond 2030.

Apple Watch

Apple Watch Pro Prijs

De nieuwe functies klinken tof, maar er is ook minder leuk nieuws. De Apple Watch Pro krijgt volgens Mark Gurman een prijskaartje van 900 tot 999 dollar. Dit betekent dat de Apple Watch Series Pro vermoedelijk (na het toevoegen van btw- en invoerkosten) rond de 1100 euro gaat kosten. Overigens is de gerenommeerde display-analist Ross Young het met Gurman eens en rekent ook hij op een hoge prijs.

Lees meer: Apple Watch Series Pro kost mogelijk meer dan 1100 (!) euro

Apple Watch kopen

Vind je de prijs van de Apple Watch Pro echt te hoog en ben je nu op zoek naar een nieuwe smartwatch van Apple? Lees dan onderstaand koopadvies even door.

Lees meer: koopadvies: dit zijn de beste smartwatches van 2022

Check ook de Apple Watch-prijzenvergelijker, dan weet je zeker dat je de beste prijst te pakken hebt. Wil je de beste Apple Watch die je op dit moment kunt kopen? Kies dan voor de Apple Watch Series 7. Geef je liever iets minder uit? Ga dan voor de Apple Watch SE.

Apple Watch Series 7

Apple Watch Series 7 prijzen vergelijken

Bekijk product

Refurbished

€ 330,99

Bekijken
Apple Watch SE

Apple Watch SE prijzen vergelijken

Bekijk product

Refurbished

€ 194,99

Bekijken

Wil je altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Ultra
Apple Watch Ultra

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu