Dit gebeurt er met de opbrengst van het Pride Edition Apple Watch-bandje

Erwin Vogelaar
22 juni 2017, 20:37
2 min leestijd
Dit gebeurt er met de opbrengst van het Pride Edition Apple Watch-bandje

Eerder deze maand begon Apple met het verkoop van een Apple Watch-bandje met de kleuren van de regenboog. Nu geeft het bedrijf duidelijkheid over wat er met een deel van de opbrengst gebeurt.

Lees verder na de advertentie.

Opbrengst Apple Watch Pride Edition-bandje

Apple biedt sinds begin deze maand een Apple Watch-bandje aan van geweven nylon met de kleuren van de regenboog. Nu schept Apple eindelijk duidelijkheid over de goede doelen die met het verkoop van dit Pride Edition-bandje worden gesteund. Een deel van de opbrengst wordt namelijk gedoneerd aan verschillende LGBTQ-organisaties.

Met het verkoop van het bandje weet Apple uiteraard als bedrijf een doelgroep aan te spreken om producten aan te verkopen. De timing is handig, want het bandje is gelanceerd bij de start van de wereldwijde Pride-maand. In deze maand vinden er over de wereld evenementen plaats waarin de LGBTQ-gemeenschap centraal staat. Toch laat Apple op deze manier ook zien dat het bandje meer is dan slim inspelen op de markt.

Apple Watch Pride Edition

De door Apple gekozen organisaties zijn voornamelijk gebaseerd in de Verenigde Staten. Toch kan ook het internationale ILGA een donatie van Apple verwachten. Het is jammer dat het bedrijf niet duidelijk maakt hoeveel procent van de opbrengst naar deze organisaties gaat. Dit maakt Apple echter zelden publiekelijk bekend. Het is bijvoorbeeld ook niet duidelijk hoeveel procent van de opbrengsten van de (RED)-producten ten goede komt aan de bestrijding van aids.

Op de officiële Apple Watch-pagina staat nu ook de volgende boodschap: “Apple is trots organisaties te steunen die LGBTQ-belangen behartigen en zich inzetten voor positieve verandering.”

Dit is niet de eerste keer dat Apple zich specifiek richt op deze gemeenschap. Vorig jaar ondersteunde het bedrijf bijvoorbeeld de Pride Parade in San Francisco met soortgelijke bandjes. Het jaar daarvoor kregen deelnemende medewerkers een speciaal t-shirt.

Het Apple Watch Pride Edition-bandje is te koop voor 59 euro in de Apple Store, in de formaten 38 en 42 millimeter.

Lees het laatste nieuws over Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 1
Apple Watch Series 1
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen