De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

Nieuwe Apple Watch Pride-wijzerplaten en bandjes vanaf eind mei beschikbaar

Lars Paijmans
18 mei 2020, 13:03
2 min leestijd
Nieuwe Apple Watch Pride-wijzerplaten en bandjes vanaf eind mei beschikbaar

Je Apple Watch krijgt er in de komende twee weken een aantal kleurrijke nieuwe Pride-wijzerplaten bij. Dit zijn ze allemaal op een rijtje.

Update 18 Mei 14:00 Naast onderstaande wijzerplaten heeft Apple ook twee nieuwe Pride-Apple Watch bandjes onthuld. Deze zijn vanaf vandaag verkrijgbaar in de online Apple Store. Het eerste bandje is het klassieke Sportbandje met felle regenboogkleuren, terwijl het tweede bandje door Nike is ontworpen en de regenboogkleuren terug laat komen in de gaatjes van het bandje. Bekijk de twee 2020 Pride Watch-bandjes hierboven.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe Apple Watch Pride 2020 wijzerplaten op komst

De nieuwe Apple Watch Pride 2020 wijzerplaten werden door ontwikkelaars ontdekt die de bèta van watchOS 6.2.5 hebben draaien. Het gaat hier om nieuwe variaties op de Pride-wijzerplaat van vorig jaar. Deze gebruiken grotendeels dezelfde indeling maar gebruiken meer pastelkleuren voor een nieuw ontwerp.

Naast nieuwe variaties voor de Pride-wijzerplaat heeft Apple ook kleurrijke opties toegevoegd voor de Californië, Cijfers Duo en Cijfers Mono wijzerplaten. Deze selecteer je straks in de kleuropties van deze wijzerplaten.

Als je op de regenboog tikt van de Pride-wijzerplaat beginnen de lijnen te golven, net zoals ze dat vorig jaar ook deden. De volgorde van de kleuren op de analoge wijzerplaten wisselt iedere keer als je je pols optilt en het scherm activeert.

De wijzerplaten zijn standaard onderdeel van watchOS 6.2.5 en zullen daardoor automatisch gedownload worden als je de update installeert. Heb je dat gedaan, dan kun je ze selecteren op je Apple Watch of via de Watch-app op je iPhone.

Al jaren is de Apple Watch een manier voor Apple om aandacht aan Pride te besteden, een maand waarin er extra aandacht is voor de lhbtq+-gemeenschap. Dat begon met een speciaal regenboogbandje en is inmiddels een jaarlijks terugkerend moment geworden waarop het bedrijf speciale Pride-wijzerplaten introduceert.

Binnen nu en twee weken beschikbaar

Hoewel de nieuwe Apple Watch Pride 2020 wijzerplaten nu enkel in de bèta zitten, duurt het niet lang tot ze voor iedereen beschikbaar komen. Apple heeft al bevestigd dat zowel watchOS 6.2.5 als iOS 13.5 in de maand mei verschijnen, wat in de praktijk betekent dat ze binnen nu en twee weken te downloaden zijn. Dat moet ook wel, want in juni gaat de jaarlijkse Pride-maand van start.

Lees meer over watchOS 7

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu