Vodafone Runners: iPhone 13 nu tijdelijk voor €696!

‘Apple zoekt mode-experts voor verkoop van Apple Watch’

Rutger Otto
9 december 2014, 11:27
2 min leestijd
‘Apple zoekt mode-experts voor verkoop van Apple Watch’

Uit interne documenten blijkt dat Apple medewerkers zoekt die verstand hebben van mode en luxueuze producten in aanloop naar de Apple Watch release.

Lees verder na de advertentie.

Mode- en luxeartikelen

Dat schrijft 9to5Mac. “Apple werft verkoopmedewerkers met een ‘achtergrond in mode- en luxeartikelen’ waaruit valt af te leiden dat Apple de nodige maatregelen treft om haar winkels klaar te maken voor de komst van Apple Watch.”

Het zou niet raar zijn als Apple het anders wil aanpakken in de Stores als de Apple Watch straks uitkomt. Het bedrijf uit Cupertino ziet het apparaat namelijk niet alleen als wearable, maar ook als luxeproduct wat je als mode-accessoire draagt. Dat vraagt om een andere presentatie in de winkel dan iPhones en iPads. Hoewel klanten worden aangespoord vooral producten te testen, is dat bij Apple Watch wellicht een ander verhaal.

Apple Watch prijs

Apple Watch presentatie

De Apple Watch is namelijk ‘het meest persoonlijke product wat we hebben gemaakt’, zegt Apple zelf. Als het bedrijf zomaar wat smartwatches uitstalt, is dat wellicht niet de beste manier om aan de man te brengen. Ex-CEO van Burberry Angela Ahrendts, die nu Apples winkels overziet, zal misschien wel een gedeelte van de Stores inrichten als juweliersafdeling om de Apple Watch te presenteren.

gouden apple watch

Wellicht liggen de goedkopere, standaard Apple Watches tussen de iPhones op de vloer, maar zul je voor de duurdere modellen door een gespecialiseerde medewerker geholpen worden. Er zijn namelijk een hoop keuzes die je als klant moet maken: wil je een roestvrijstalen behuizing, zilveren aluminium of liever space gray aluminium? Neem je de 38 millimeter variant of die van 42 mm? Dan hebben we het nog niet eens gehad over de verschillende bandjes in verschillende kleuren.

Veel keuze dus, waarmee je de Apple Watch naar jouw smaak kan dragen, vandaar dat Apple het haar ‘persoonlijkste apparaat ooit’ noemt. Designer Jony Ive zei daarover: “Als iets gedragen kan worden, heb je de verwachting dat je kan kiezen. Alleen in de gevangenis draagt iedereen hetzelfde.”

Apple Watch release

Wat Apple precies in petto heeft voor de presentatie van de Apple Watch, weten we niet zeker, maar het bedrijf kennende zal het geen standaard display worden. Ondertussen wachten we nog op de release van de Apple Watch, die nog steeds gepland staan voor ‘begin 2015’.

Lees meer over de Apple Watch

Via: 9to5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Edition
Apple Watch Edition

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen