Apple Watch vanaf 10 april om 9:01 uur te reserveren

Rutger Otto
4 april 2015, 10:56
2 min leestijd
Apple Watch vanaf 10 april om 9:01 uur te reserveren

De Apple Watch is volgende week vanaf 9:01 uur te bestellen. Dat heeft Apple bekendgemaakt. Ook heeft het bedrijf nieuwe video’s met gebruiksinstructies van de smartwatch online gezet.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch preorders

Apple maakte bekend dat online preorders vanaf 0:01 uur PDT (aan de Amerikaanse westkust) worden aangenomen. In Engeland start de verkoop om 8:01 uur en in Duitsland en Frankrijk is de wearable vanaf 9:01 uur te bestellen. Als je dat doet, kun je hem op 24 april ophalen bij de betreffende Apple Store of hem laten bezorgen op een adres in dat land. Wanneer de Watch in Nederland is te bestellen, blijft nog onduidelijk.

Eerder werd al bekend dat Apple vanaf 10 april ook voorbestellingen aanneemt in de fysieke winkels. Je kan dan een afspraak maken in de Apple Store, waar werknemers van Apple je vervolgens in 15 minuten vertellen wat je precies met de Watch kan en welk model het beste bij je past. Mensen die interesse hebben in een gouden Apple Watch Edition krijgen zelfs voorrang in winkels en een uur lang uitleg.

apple watch aanschaffen

Apple Watch modellen

Het goedkoopste model van de Apple Watch om te kopen kost 399 euro voor de kleinste Sport-variant. De prijzen variëren tot de duurste gouden versie van maar liefst 18.000 euro. Qua specificaties en software is er overigens geen verschil, alleen de behuizing en bandjes zijn duurder.

Apple Watch Guided Tours

Apple heeft ook een drietal video’s online gezet die tonen hoe verschillende functies van de Apple Watch werken. Hieronder kun je bekijken hoe je met de wearable van Apple kan reageren op inkomende berichten.

https://www.youtube.com/watch?v=kMhqSeNMSDA

Digital Touch is bedoeld om met vrienden te communiceren. Dat kan niet alleen met berichten, maar ook door smileys, je hartslag of tekeningen te delen.

https://www.youtube.com/watch?v=qPYtz6vSMOw

Wil je meer weten over de verschillende uurwerken die je op het scherm kan projecteren, dan vertelt onderstaand filmpje je daar meer over.

https://www.youtube.com/watch?v=N6ezjg6-0hU

De komende tijd zal Apple meer video’s gaan plaatsen. Op de website van Apple staat ‘binnenkort te zien’ bij filmpjes over onder meer Siri, Maps, Apple Pay en Activiteit.

Lees meer over de Apple Watch

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Edition
Apple Watch Edition

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen