Porsche werkt met CarPlay en ondersteunt Apple Watch-bediening

Rutger Otto
20 april 2015, 13:44
2 min leestijd
Porsche werkt met CarPlay en ondersteunt Apple Watch-bediening

Porsche is door Apple stilletjes toegevoegd aan de lijst van automerken die CarPlay ondersteunen. Dankzij de Apple Watch-app van Porsche krijgt de rijder verschillende opties om de auto te bedienen.

Lees verder na de advertentie.

Porsche met CarPlay

Het Duitse automerk Porsche werd op de website door Apple toegevoegd aan de lijst met producenten die aan boord zijn voor CarPlay. In nieuwe auto’s van de fabrikant zal het infotainmentsysteem CarPlay gaan ondersteunen.

Da’s mooi voor Nederlanders die Porsche rijden, want afgelopen week werd bekend dat Nederland nu ook officieel ondersteund wordt voor CarPlay. Dat komt omdat Siri inmiddels Nederlands spreekt, waardoor autorijders helemaal handsfree van iOS gebruik kunnen maken onderweg. Het is bijvoorbeeld mogelijk om via Siri te telefoneren, om sms’jes te dicteren of om muziek te laten afspelen door stemcommando’s te geven. Ook inkomende berichten worden voorgelezen.

pple watch porsche

Apple Watch Porsche

Porsch-rijders met een Apple Watch krijgen nog veel meer functies. De Porsche Car Connect-app voor Apple Watch (en iPhone) stelt gebruikers in staat om hun Porsche-auto te ‘besturen’. Het wordt bijvoorbeeld mogelijk om de auto terug te vinden als je niet meer weet waar hij staat geparkeerd. Ook kun je er de auto mee op slot zetten en ontgrendelen.

Daarnaast krijgen rijders inzicht in hun rijgedrag. Via de app is te zien hoever er in totaal met de auto gereden is, wat de gemiddelde snelheid is en hoeveel brandstof je gebruikt. Dankzij de Apple Watch-app is het zelfs mogelijk om spiegels te bedienen en de verwarming aan te zetten.

Tim Cook zei eerder dit jaar al dat de Apple Watch onder meer is ontworpen om ‘autosleutels en de onhandige, grote sleutelhangers te vervangen‘. Die voorspelling komt nu dus al uit.

CarPlay

CarPlay komt dit jaar in een hoop auto’s. Enkele infotainmentsystemen van bijvoorbeeld Pioneer en Parrot ondersteunen CarPlay al. Je maakt verbinding door de iPhone met een kabeltje aan het dashboardsysteem te koppelen.

Lees meer over CarPlay

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Edition
Apple Watch Edition

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen