Ontdek de iPhone 12 met Unlimited data deal en gratis 5G van KPN!

‘Apple Watch stoot marktleider Fitbit van de troon’

Gijs Ettes
18 juni 2015, 15:22
1 min leestijd
‘Apple Watch stoot marktleider Fitbit van de troon’

Binnen 24 uur na de release verkocht de Apple Watch al beter dan alle Android Wear-horloges bij elkaar, en naar nu blijkt zal de smartwatch dit jaar ook marktleider Fitbit voorbijstreven.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch populair

Volgens Digitimes presteert de Apple Watch zo goed dat het slimme horloge dit jaar grotendeels verantwoordelijk zal zijn voor de sterke groei van de markt voor wearables. In totaal worden er naar verwachting tussen de 45 en 50 miljoen wearables verkocht in 2015, een stijging van 125 tot 150 procent ten opzichte van een jaar eerder. Toen werden nog 20 miljoen wearables verkocht, waarvan een groot gedeelte uit de stal van Fitbit kwam.

fitbit apple watch populair

Fitbit verkocht in het eerste kwartaal van dit jaar 3,9 miljoen wearables en pakte daarmee een marktaandeel van 34,2 procent. In het huidige en volgende kwartaal wordt verwacht dat Apple de koppositie pakt. De markt voor wearables als geheel groeide afgelopen kwartaal met maar liefst 200 procent, een ontwikkeling die waarschijnlijk doorzet naarmate de Apple Watch beter en in meer landen verkrijgbaar wordt.

Vanaf volgende week vrijdag wordt de smartwatch van Apple in zeven nieuwe landen beschikbaar, maar daartoe behoren Nederland en België helaas nog niet. De verkoop start wel in Italië, Mexico, Singapore, Zuid-Korea, Spanje, Zwitserland en Taiwan. De Watch zal daar via de fysieke en online Apple Store en enkele Apple-retailers worden verkocht. Meer over het apparaat lees je in onze uitgebreide Apple Watch review.

Het laatste nieuws over de Apple Watch

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Edition
Apple Watch Edition
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Video's