De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

‘Apple onderzoekt nieuwe polsbewegingen voor Apple Watch’

Michel van 't Klaphek
20 januari 2019, 10:11
2 min leestijd
‘Apple onderzoekt nieuwe polsbewegingen voor Apple Watch’

Apple onderzoekt nieuwe mogelijkheden om de Apple Watch met je pols te bedienen. Een patent laat bijvoorbeeld zien dat je oproepen kunt beantwoorden door je vuist te ballen.

Lees verder na de advertentie.

‘Nieuwe Apple Watch polsbewegingen op komst’

Dat blijkt uit meer dan 100 patenten die het bedrijf afgelopen week heeft ingediend bij het Amerikaanse patentenbureau. De meeste van deze documenten laten zien hoe je de Apple Watch kunt bedienen met je pols en vuist.

Zo toont onderstaande afbeelding hoe je op een nieuw bericht reageert door alleen maar je pols te gebruiken. Met een snelle beweging naar boven reageer je direct, terwijl een ruk naar beneden het berichtje negeert. De Apple Watch gebruikt de versnellingsmeter en gyroscoop om de beweging te registreren.

Apple Watch polsbewegingen

Een ander patent laat zien hoe je in de toekomst misschien op telefoontjes reageert. Door je vuist te ballen begint er een kring rondom het opnemen-icoon te lopen, en zodra deze helemaal rond is neem je op. Door je hand helemaal plat te houden wijs je de beller juist af.

Er staat helaas niet bij hoe lang je je vuist moet ballen voordat je opneemt. Indien dit bijvoorbeeld een paar seconden duurt is het waarschijnlijker makkelijker om ‘gewoon’ op het knopje voor opnemen te drukken.

Ook interessant: ‘Een Apple Watch maakt mensen gemiddeld 34 procent actiever’

Sommige patenten zijn omslachtig

Apple heeft zoals gezegd meer dan 100 patenten ingediend. De meeste van deze documenten gaan waarschijnlijk nooit realiteit worden. Het bedrijf uit Cupertino dient deze ideeën en innovaties vooral in om het te beschermen en vast te leggen.

Zo beschrijft één patent hoe je door menu’s op je Apple Watch kunt bladeren, door je pols in een bepaalde hoek omhoog of omlaag te kantelen. In zo’n geval is het waarschijnlijk sneller om gewoon het touchscreen te gebruiken. Apple dient jaarlijks duizenden patenten in waarvan de meesten voor altijd op de plank blijven liggen.

Volg het laatste nieuws over de Apple Watch

Bron afbeelding: Patently Apple
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 4
Apple Watch Series 4

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen