Apple dient patent in voor modulaire Apple Watch-bandjes

Rutger Otto
1 april 2016, 12:30
2 min leestijd
Apple dient patent in voor modulaire Apple Watch-bandjes

Met de bandjes uit het patent krijgt een Apple Watch mogelijk meer elektronische functies, zoals extra accu, gps en meer.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch patent

Apple heeft een patent ingediend waarmee de Apple Watch een stuk verbeterd zou kunnen worden. In het document toont het bedrijf de modulaire functies aan die de Apple Watch in de toekomst zou kunnen krijgen. De oplossing zit daarbij in de bandjes, waarmee extra features aan de smartwatch toegevoegd worden.

Op afbeeldingen is te zien dat een bandje ook uit twee delen zou kunnen bestaan. Daarbij kan het ene deel bijvoorbeeld een extra accu-module hebben en het andere deel een gps-functie. Met het patent zou Apple meerdere mogelijkheden aan de Apple Watch kunnen toevoegen, zonder de behuizing van het apparaat zelf dikker te hoeven maken.

apple watch patent

Functies toevoegen

In het patent staat dat gebruikers zelf kunnen kiezen welke toevoegingen op de hardware ze gebruiken. Er zijn nu al veel verschillende bandjes op de markt, maar daarbij draait het meer om kleur en soort dan om functionaliteit. Als dit patent werkelijkheid zou worden, kiezen gebruikers ook welke mogelijkheden de Apple Watch zou moeten hebben, aanvullend op de basis.

Voor deze functies zou de diagnostische poort onderop de Watch dienen als invoer voor de nieuwe hardware. Hou er echter rekening mee dat dit een ingediend patent is. Het komt vaak voor dat bedrijven ideeën indienen, soms hoor je er nooit meer iets van.

Meer over de Apple Watch

De Apple Watch is de eerste smartwatch van Apple. De wearable werd op 9 september 2014 aangekondigd en is sinds half juli 2015 in Nederland verkrijgbaar. De smartwatch is er in twee formaten, met schermhoogtes van 38mm en 42mm. Het goedkoopst is de kleine Apple Watch Sport, die vanaf 369 euro te koop is. Voor meer informatie en de review verwijzen we je graag door naar ons speciale Apple Watch-dossier.

Lees meer over de Apple Watch

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 1
Apple Watch Series 1
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen