De iPhone 14 Pro nu tijdelijk tot €475 retour!

Apple Watch-patent toont modules in bandje voor meer mogelijkheden

Rutger Otto
24 januari 2017, 17:08
2 min leestijd
Apple Watch-patent toont modules in bandje voor meer mogelijkheden

Een nieuw Apple Watch-patent laat zien hoe onderdelen als een extra accu en zonnecellen in een metalen bandje geklikt kunnen worden.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch-patent

De functionaliteiten van de Apple Watch zouden prima uitgebreid kunnen worden met modules in het bandje. Apple ondersteunt het nog niet, maar gaat dat mogelijk in de toekomst wel doen. Het bedrijf heeft in elk geval een patent toegewezen gekregen om modulaire componenten aan de Apple Watch-band te bevestigen. Daarmee kunnen elektrische onderdelen gekoppeld worden, denk aan een extra accu, zonnepaneeltjes of meer sensoren.

Apple diende het patent in maart in onder de titel ‘Modular functional band links for wearable devices’. Door extra hardware toe te voegen, kan Apple de relevantie van de Watch behouden, zonder dat dragers elke twee jaar een nieuwe moeten kopen.

Apple Watch Series 2

Modules met extra functies

Het patent beschrijft een bandje met modules die via een geleidend materiaal gekoppeld worden. De onderdelen zitten dan via een speciale aansluiting vast. Het is de vraag of Apple zulke bandjes en bijhorende componenten daadwerkelijk uitbrengt. Het bedrijf van Tim Cook vraagt namelijk constant patenten aan, waarvan we later vaak niets meer horen.

Accessoiremakers hebben overigens al bandjes op de markt die extra functies bieden. Zo kwam Glide met de CMRA-band. Dat is een bandje met twee camera’s, één voor selfies (2MP) en één voor andere foto’s (8MP). Overigens heeft Apple ook een patent voor een Apple Watch-bandje met 3D Touch-ondersteuning.

In augustus vorig jaar bleek dat Apple de Apple Watch-bandjes aanvankelijk een stuk functioneler wilde maken. Daar waren Apples top-ontwerper Jony Ive en zijn team het echter niet mee eens. Het zou ten koste gaan van het design en het gebruiksgemak. De hartslagmeter zou bijvoorbeeld niet in het bandje kunnen zitten, omdat Apple een trend voorspelde van verwisselbare bandjes. Als die allemaal sensoren zouden hebben, werden ze veel te duur.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 1
Apple Watch Series 1

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu