‘Opvolger Apple Watch krijgt meer sensoren om je gezondheid te meten’

Rutger Otto
12 september 2014, 8:58
1 min leestijd
‘Opvolger Apple Watch krijgt meer sensoren om je gezondheid te meten’

De eerst Apple Watch ligt nog niet in de winkel, of er wordt al over een opvolger gesproken. Met meer sensoren en meer gericht op gezondheid.

Lees verder na de advertentie.

’Apple Watch opvolger in de maak’

Aan de nieuwe Apple Watch wordt al gewerkt, zeggen twee anonieme bronnen tegen Reuters, dat vaak juiste informatie over Apple krijgt. Zo meldde het persbureau als eerste dat Apple aan twee grotere iPhones zou werken en had het eerder informatie over de Apple Watch in handen die feitelijk klopte.

De Apple Watch opvolger zou nog meer in de markt worden gezet als een wearable die je moet helpen om gezonder en fitter te leven. Volgens de bronnen komen er meer gezondheidsfuncties in het apparaat, die werken met krachtigere sensoren.

apple watch opvolger

Apple Watch sensoren

Welke sensoren er precies in de eerste versie van de Apple Watch zitten, die volgend jaar uitkomt, is nog niet helemaal duidelijk. Wel weten we dat Apple er een unieke optische hartslagmeter heeft ingebouwd. Met het optische systeem wordt infrarood licht gebruikt om metingen te doen met een combinatie van ledjes en fotodiodes.

watch sport

Afwezig zijn componenten als GPS en een eigen mobiel netwerk om accuduur te sparen, al kun je je iPhone gewoon aan de wearable koppelen. Maar als je wil gaan hardlopen met de Apple Watch, moet je toch nog een iPhone met je meesleuren. Apple zou bezig zijn om meer methodes van activiteitsmetingen in het apparaat te stoppen.

Gezondheid

Reuters denkt dat Apple bij het eerste model van de Watch nog terughoudend handelt op het gebied van gezondheid- en fitnesstoepassingen, omdat het apparaat anders misschien wordt gezien als gezondheidsapparaat. Daarvoor gelden (ook in Nederland) andere regels om uitgebracht te kunnen worden.

Lees meer over de Apple Watch

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Edition
Apple Watch Edition

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen