De iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600,- terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

Apple Watch heeft 8GB opslagruimte (met beperkingen)

Rutger Otto
10 maart 2015, 18:02
2 min leestijd
Apple Watch heeft 8GB opslagruimte (met beperkingen)

Er zit 8GB aan opslagruimte op de smartwatch van Apple. Daar kun je echter niet mee doen wat je wil, Apple legt je belangrijke restricties op.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch opslagruimte

Alle drie de Apple Watch modellen worden voorzien van 8GB aan opslaggeheugen en kunnen daar hetzelfde in kwijt. De ruimte is onderverdeeld in opslag voor bepaalde types data. Zo kun je maximaal 2GB aan muziek op de Apple Watch kwijt en tot 75MB aan foto’s in de Foto’s-app.

Het is dus mogelijk om muziek en foto’s apart op een Apple Watch op te slaan, zonder dat je verbonden hoeft te zijn. Waarom dat handig is? Bijvoorbeeld als je even een rondje gaat hardlopen en je wil onderweg muziek luisteren. Echter, als je ook je hardloopstatistieken wil meten, dien je toch de iPhone mee te nemen.

apple watch release

Foto’s en muziek

Volgens Apple is de 75MB voor foto’s echt bedoeld om je favoriete paar foto’s mee te dragen. De Apple Watch past de grootte van het bestand automatisch aan, zodat de foto mooi blijft op het scherm, maar niet teveel ruimte inneemt. Zo moet je ongeveer 100 kiekjes rond je pols kunnen bewaren.

2GB aan muziek komt neer op zo’n 200 nummers in redelijke kwaliteit. Dat is niet heel veel, maar meer dan genoeg op momenten dat je iPhone leeg is en je bent onderweg naar huis. Heb je de Apple Watch verbonden met de iPhone, dan kun je uiteraard veel meer muziek luisteren. De nummers die je wil synchroniseren, kun je instellen via de Apple Watch-app, die standaard met iOS 8.2 wordt meegeleverd.

Overige ruimte

Van de resterende 6GB wordt waarschijnlijk een gedeelte in beslag genomen door het besturingssysteem van de Apple Watch en door instellingen en tijdelijke opslag van apps. Door data van apps op de smartwatch te cachen is het mogelijk om de snelheid van het apparaat hoog te houden.

Lees het laatste nieuws over de Apple Watch

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 1
Apple Watch Series 1

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen