Hierom worden Apple Watch-opladers binnenkort veel beter

Maurice Snijders
8 augustus 2023, 13:01
2 min leestijd
Hierom worden Apple Watch-opladers binnenkort veel beter

Ben je van plan om een nieuwe oplader voor je Apple Watch aan te schaffen? Dan is het geen slecht idee om nog even te wachten. Apple Watch-opladers worden later dit jaar namelijk veel beter!

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch-opladers die snelladen ondersteunen

In 2021 werden Apple Watch-opladers geïntroduceerd die snelladen ondersteunen, samen met de Apple Watch Series 7. Hierdoor werd het mogelijk om je Apple Watch in ongeveer 45 minuten op te laden van 0 tot 80 procent.

apple watch-opladers

Als onderdeel van Apple’s MFi-programma (een keurmerk voor accessoires) zijn makers van Apple Watch-opladers en -accessoires verplicht om een officiële oplaadmodule van Apple zelf te gebruiken. Aanvankelijk had Apple een tekort aan de nieuwere oplaadmodules, waardoor sommige makers noodgedwongen de oudere, langzamere techniek bleven gebruiken.

Apple gaat snelladen verplicht stellen

Op dit moment biedt Apple bedrijven nog steeds de optie: een oudere oplaadmodule met lagere snelheden of een nieuwe module die wel snel kan opladen. Inmiddels heeft Apple besloten om de beschikbaarheid van modules voor Apple Watch-opladers met ondersteuning van snelladen drastisch uit te breiden. Later dit jaar worden de snellaadmodules daarom zelfs een vereiste.

apple watch-opladers

Dit betekent dat Apple gaat stoppen met het aanbieden van de oudere, langzamere oplaadmodules. De deadline voor bedrijven om hun plannen voor het gebruik van een langzamere oplaadmodule in te dienen, is vastgesteld op 31 augustus. De bestellingen voor de oudere module zullen officieel worden stopgezet op 30 september.

Apple Watch-opladers worden beter

Alle accessoires van na de genoemde data zullen dus worden uitgerust met een Apple Watch oplaadmodule die snelladen ondersteunt. En dit betekent dat over een tijdje alle nieuwe Apple Watch-opladers beter zijn dan het gros van de versies dat nu in de winkel ligt.

apple_watch_series_8

Snelladen wordt momenteel ondersteund door de Apple Watch Series 7, Apple Watch Series 8 en de Apple Watch Ultra.

Ben je nog op zoek naar een Apple Watch, kijk dan zeker even naar de deals hieronder!

Apple Watch Series 8 deals

Los toestel Refurbished

Apple Watch Series 8

41 mm

Siliconen band

Aluminium

€ 369,95

1 dag

Bekijk bij Belsimpel
Belsimpel

Apple Watch Series 8

41 mm

Siliconen band

Aluminium

€ 377,00

1 dag

Bekijk bij YourMacStore.nl
YourMacStore.nl

Apple Watch Series 8

41 mm

Siliconen band

Aluminium

€ 384,95

1 dag

Bekijk bij Mobiel.nl
Mobiel.nl
Vergelijk alle Apple Watch Series 8 prijzen

Wil je altijd op de hoogte blijven van het Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Bron: AppleInsider
Bron afbeelding: unsplash
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu