Apple vraagt ontwikkelaars om Watch-apps in te dienen

Rutger Otto
1 april 2015, 8:58
2 min leestijd
Apple vraagt ontwikkelaars om Watch-apps in te dienen

Apple heeft een bericht gestuurd naar zijn community van ontwikkelaars om hen te vragen hun applicaties voor de Apple Watch in te dienen bij de App Store.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch ontwikkelaars

De eerste apps voor de smartwatch van Apple druppelen deze week al binnen in de App Store. We zien regelmatig updates van bestaande apps voorbij komen die klaar zijn om gekoppeld te worden aan de Watch. Zo werd Evernote al gereed gemaakt en zijn ook productiviteit-app Things, taxi-app Uber en weer-app Dark Sky al bijgewerkt voor de smartwatch.

In het bericht van Apple worden ontwikkelaars eraan herinnerd dat de eerste Apple Watches op 24 april om de polsen van mensen gedragen zullen worden. Bijgevoegd is een link naar een document, waarin uitleg wordt gegeven over hoe ontwikkelaars hun apps klaar kunnen maken voor de Apple Watch en hoe ze hem kunnen in kunnen dienen bij de App Store.

apple watch wunderlist

Koppelen aan iPhone

Apple Watch-apps zullen (in het begin) een gekoppelde iPhone nodig hebben om op de smartwatch te kunnen draaien. De apps worden daarom geïnstalleerd op de iPhone en vervolgens naar de Apple Watch verzonden. Ook zonder iPhone is de Apple Watch overigens bruikbaar, al mis je dan een hele hoop functies.

In iOS 8.2 bracht Apple een speciale Watch-app uit voor de iPhone, die gebruikers niet van het homescreen kunnen verwijderen. Met die app is de Apple Watch straks te koppelen en kunnen instellingen aangepast worden. Ook heeft de app een eigen Store om Apple Watch-apps te kunnen downloaden.

Apple Watch release

De Apple Watch komt op 24 april uit in een select aantal landen, waaronder Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Vanaf 10 april kun je alvast een Apple Store bezoeken om een Watch te proberen en er uitleg over te krijgen. Het instapmodel van de Apple Watch kost 399 euro.

Lees meer over de Apple Watch

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Edition
Apple Watch Edition

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen