Apple zoekt ontwikkelaar voor nieuwe Apple Watch-klokjes

Is Apple van plan zijn collectie van Apple Watch-uurwerken uit te breiden? Een nieuwe vacature wijst er wel op.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Apple Watch-ontwikkelaar gezocht

Gebruikers hebben met komende versies van watchOS te kiezen uit meer verschillende uurwerken. Dat denkt AppleInsider, dat een vacature ontdekte voor een ontwikkelaar bij het ‘Clock Face Team’ van Apple. De vacature zoekt specifiek naar een softwaremaker met minstens drie jaar ervaring om het Apple Watch-team te versterken.

De ontwikkelaar zal verantwoordelijk zijn voor het plannen en implementeren van nieuwe klokken en complicaties voor Apple Watch-dragers. Daarvoor moet hij nauw samenwerken met onder meer het User Interface-team en iOS Frameworks. Verder staat in de taakomschrijving bijvoorbeeld dat de ontwikkelaar ‘oplossingen moet kunnen bedenken voor beperkingen van de software en hardware van een klein apparaat met minder kracht’.

apple watch populairst

Uurwerken personaliseren

Het valt te verwachten dat Apple nieuwe klokken presenteert als watchOS een update krijgt. Momenteel zijn er 12 uurwerken beschikbaar, maar wellicht heb je als Watch-drager de perfecte klok nog steeds niet langs zien komen. Het is sinds de introductie van watchOS 2 wel mogelijk om zelf achtergrondafbeeldingen voor een bepaald type klok in te stellen, maar ook daarbij is de mogelijkheid om aan te passen vrij gelimiteerd. Daarnaast werd met watchOS 2 ondersteuning voor foto-albums en Time-lapse-achtergronden toegevoegd.

Momenteel draait de Apple Watch op watchOS 2.1. De volgende update wordt mogelijk tijdens het verwachte evenement van Apple in maart gepresenteerd. De laatste bèta-testen van watchOS 2.2 tonen echter geen nieuwe uurwerken, dus mogelijk moeten gebruikers daar nog even op wachten. Wel zouden er naast software-vernieuwingen andere bandjes gepresenteerd worden om de Watch persoonlijker mee te maken. Verder presenteert Apple tijdens het evenement mogelijk een kleinere iPhone en de iPad Air 3.

Apple WAtch verkoopcijfers

Apple houdt zelf zijn kaken op elkaar wat betreft verkoopcijfers van de Apple Watch, maar volgens een recent onderzoek van Canalys is de smartwatch vorig jaar 12 miljoen keer over de toonbank gegaan. Daarmee heeft Apple tweederde van de smartwatchmarkt in handen. Volgens het onderzoek werden 5 miljoen van de verkochte exemplaren in het vierde kwartaal verscheept. Dat wijst op goede zaken tijdens de feestdagen.

Lees meer over de Apple Watch

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.