‘Apple Watch Series 3 krijgt helemaal geen nieuw design’

Rutger Otto
15 augustus 2017, 11:33
2 min leestijd
‘Apple Watch Series 3 krijgt helemaal geen nieuw design’

Er gingen geruchten dat de nieuwe Apple Watch een nieuw ontwerp zou krijgen, maar dat lijkt toch niet het geval.

Apple Watch ontwerp blijft gelijk

Dat schrijft de bekende en doorgaans betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities in een brief aan investeerders. De Apple Watch Series 3 wordt in september mogelijk gelijk met de nieuwe iPhones aangekondigd. Er werd verwacht dat Apple het design zou aanpassen, maar de verandering zou in elk geval niet heel opvallend zijn, meldt Kuo.

De analist verwacht wel dat de Apple Watch wordt voorzien van een mobiele internetconnectie. Dat moet de grootste vernieuwing van de wearable worden. De Watch is dan ook volledig te gebruiken zonder een koppeling met de iPhone, omdat hij zelf verbinding kan maken. Naast deze versie moet ook een Apple Watch zonder LTE-verbinding verkocht blijven worden.

Mobiel internet

Een ronde Apple Watch komt er waarschijnlijk niet en ook de formaten blijven met 38mm en 42mm onveranderd. Ming-Chi Kuo denkt dat er in de tweede helft van 2017 zo’n acht tot negen miljoen Apple Watches verscheept worden, waarvan 35 tot 40 procent een Watch is met LTE. In totaal voorspelt de analist dat er bijna 18 miljoen exemplaren worden verscheept en dat is 70 procent meer dan een jaar geleden.

Begin 2016 werd al gesproken over een Apple Watch met een mobiele internetverbinding. De Series 2 kreeg die functie echter nog niet en moest het met alleen de toevoeging van gps doen. Daarmee werd de wearable al iets meer onafhankelijk van de iPhone.

Apple Watch Series 3 geruchten

Over de Apple Watch Series 3 is verder nauwelijks iets bekend. Naar verwachting krijgt de smartwatch wel een betere accuduur en zal hij sneller reageren. Verder worden extra gezondheidssensoren verwacht, naast de hartslagmeter en stappenteller die de Apple Watch al heeft.

Lees het laatste nieuws over Apple

Categorie: Geruchten

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's