Angela Ahrendts schept duidelijkheid over online verkoop van Apple Watch
Rutger Otto

In een filmpje gericht aan winkelmedewerkers legt Apple’s retaildirecteur Angela Ahrendts duidelijk uit waarom de Apple Watch momenteel alleen online verkocht wordt.

Apple Watch online verkoop

Het is een spannende week voor Apple, want het bedrijf gaat de nieuwe MacBook en Apple Watches leveren aan klanten. In een videobericht aan winkelpersoneel van Apple Stores geeft Angela Ahrendts enkele antwoorden op veelgestelde vragen van klanten.

Over de nieuwe producten zegt ze dat de eerste reacties ‘waanzinnig positief’ zijn. Ook noemt ze de beslissing om bestellingen momenteel alleen online aan te nemen ‘niet gemakkelijk’. Daarnaast kan ze klanten geruststellen die bij leveringstijd 24 uur in beeld kregen; zij krijgen de Apple Watch vrijdag of zaterdag gewoon binnen.

apple watch lancering

Betere service en efficiënter

Over de Apple Watch zegt Ahrendts dat er wereldwijd veel vraag naar is en dat er door een gelimiteerde voorraad voorlopig is gekozen voor een online-only verkoop. “Het is belangrijk om klanten te vertellen dat dit niet gewoon een nieuw product voor ons is”, zegt ze. “Het is een volledig nieuwe categorie. Het is de eerste keer dat we een product twee weken voor de levering al tentoonstellen.”

Dat heeft een reden, want Ahrendts zegt dat het belangrijk is dat klanten en verkopers samenwerken. “Het is een heel persoonlijk product met enorm veel opties, dus een gids is belangrijk om de juiste Watch te vinden. Door hem vervolgens online te bestellen, kunnen we zorgen dat klanten de beste service krijgen en hen op de meest efficiënte manier de juiste Apple Watch bezorgen.”

Unieke situatie

Het lekten interne documenten van Apple uit waaruit bleek dat klanten alleen online konden bestellen. Ahrendts stelt iedereen in de video echter gerust: “We houden van die grote ‘blockbuster’ lanceringen. Wees niet bang: die komen er nog genoeg. Dit is gewoon een unieke situatie.”

Bekijk onderstaande video als je wil weten wat Ahrendts nog meer te zeggen had. Let op: er zit een vervelende echo in het filmpje.


Exclusif : Angela Ahrendts évoque la sortie de… door mac4ever

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.