Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

‘Een op de vijf iPhone 6-gebruikers gaat zeker Apple Watch kopen’

Wouter Nijsen
14 januari 2015, 19:02
2 min leestijd
‘Een op de vijf iPhone 6-gebruikers gaat zeker Apple Watch kopen’

Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 20 procent van alle iPhone 6-gebruikers zeker een Apple Watch gaat kopen. Dit zou neerkomen op zo’n 35 miljoen verkochte Apple Watches in 2015.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch onderzoek

Apple Watch onderzoek

De Apple Watch werd met veel enthousiasme ontvangen, maar het is nog maar de vraag in hoeverre de wearable – ook gezien zijn fikse prijskaartje – bij het grote publiek zal aanslaan. Business Insider ging op onderzoek uit en concludeert dat 18 procent van de iPhone 6-gebruikers zeker het slimme horloge zegt aan te schaffen. Onbekend is onder hoeveel iPhone 6-gebruikers het onderzoek is afgenomen.

Zoals je in het taartdiagram ziet, geeft 11 procent van de ondervraagden aan waarschijnlijk de Apple Watch te gaan kopen. Daarnaast zijn er grote groepen iPhone 6-gebruikers die aangeven de wearable ‘misschien’ of ‘waarschijnlijk niet’ aan te schaffen.

Naar aanleiding van de resultaten verwacht Business Insider dat het komende jaar zo’n 35 miljoen Apple Watches verkocht worden, al betreft dit natuurlijk een ruwe inschatting. Zo zullen immers lang niet alle ondervraagden daadwerkelijk het slimme horloge kopen en zijn gebruikers van andere iPhones en Apple-producten niet meegenomen in het onderzoek. Ook is het nog maar de vraag of Apple aan deze grote hoeveelheid kan voldoen, want het bedrijf uit Cupertino produceert dit jaar naar verluidt maar 20 miljoen exemplaren van de smartwatch.

Apple Watch release

Langzaam maar zeker komen we steeds meer te weten over de aanstaande Apple Watch. Zo lekte eerder vandaag veel informatie over de Apple Watch app, die je dient te gebruiken om de smartwatch te bedienen en in te stellen.

Apple Watch prijs

Het is nog niet bekend wanneer we precies met de Apple Watch aan de slag kunnen. Apple kondigde tijdens de onthulling van het apparaat aan te mikken op een release aan het begin van 2015. Deze vage releasedatum zou echter alleen betrekking hebben op de VS en enkele andere grote landen. In Nederland en België zien we de gadget waarschijnlijk pas veel later dit jaar tegemoet.

Lees meer over de Apple Watch

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Edition
Apple Watch Edition

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu