De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Eerste apps met Apple Watch-ondersteuning verschijnen in App Store

Wouter Nijsen
26 maart 2015, 21:25
2 min leestijd
Eerste apps met Apple Watch-ondersteuning verschijnen in App Store

Hoewel de Apple Watch pas over een maand wordt uitgebracht, zijn de eerste apps met ondersteuning voor de smartwatch al opgedoken. Het is aannemelijk dat er in de komende dagen meer volgen.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch-ondersteuning

Apple Watch-ondersteuning

Apple heeft updates van enkele iOS-apps goedgekeurd die Apple Watch-ondersteuning met zich meebrengen. Zo kreeg bijvoorbeeld Evernote vanavond ondersteuning voor het slimme horloge. Ook de productiviteit-app Things en de weer-app Dark Sky werden bijgewerkt voor de smartwatch. Omdat verschillende applicaties nu al de Apple Watch-ondersteuning toevoegen, lijkt het erop dat de komende dagen er steeds meer zullen volgen.

De ondersteuning zit ‘verpakt’ in een iPhone-app update omdat applicaties vanaf de smartphone worden gestart. De iPhone werkt nauw samen met de Apple Watch en stuurt informatie van apps door naar het slimme horloge. Dit wordt gedaan om de batterij van de Watch minder te belasten.

Sinds iOS 8.2 is elke iPhone voorzien van de officiële Apple Watch-app. Deze heeft nu nog beperkte functionaliteiten, maar krijgt in de toekomst wel een eigen App Store. Hierdoor zijn straks makkelijker applicaties te vinden die voor het slimme horloge geschikt zijn.

Meer over de Apple Watch

De Apple Watch wordt op 24 april uitgebracht in onder andere Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Het is helaas nog onbekend wanneer we in Nederland en België met het slimme horloge aan de slag kunnen. Wel maakte Apple op het Spring Forward-evenement bekend wat de smartwatch gaat kosten.

apple watch nederland

De Apple Watch Sport heeft een prijskaartje van 399 (38mm-model) en 449 euro (42mm-model). De prijzen van het standaardmodel, dat simpelweg ‘Apple Watch’ heet, starten vanaf 649 (38mm-model) en 699 euro (42mm-model). Dit bedrag loopt op, afhankelijk voor welk bandje je kiest.

Tot slot is er de Watch Edition, die in gelimiteerde uitgave wordt uitgebracht. Deze kost maar liefst 11.000 (38 millimeter) of 13.000 euro (42 millimeter). Voor een model met een luxer bandje betaal je maximaal 18.000 euro.

Lees meer over de Apple Watch

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 1
Apple Watch Series 1

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu