Apple Watch kan beter onder water dan je denkt

Rutger Otto
12 mei 2015, 10:35
2 min leestijd
Apple Watch kan beter onder water dan je denkt

De Apple Watch is onderworpen aan een uitgebreide test om te zien hoe goed hij nu tegen water kan. Dat leidde tot interessante uitkomsten.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch onder water

Heb je een Apple Watch, dan durf je er waarschijnlijk al niet mee onder de douche te stappen. De Apple Watch is waterbestendig volgens de IPX7-standaard. Hij is daarmee niet waterdicht, maar wel spat- en waterbestendig. In principe zou je er tot een half uur lang een meter mee onderwater kunnen en is het mogelijk om ermee te douchen. Apple raadt het echter af om de Watch voor langere tijd onder te dompelen.

Maar hoe goed is de Apple Watch nu écht tegen water? Blogger en triatleet Ray Maker heeft tests met de smartwatch uitgevoerd en ging daar behoorlijk ver mee. Zo zwom hij 1200 meter, dook hij van bijna tien meter hoogte en simuleerde hij twee duiken tot 40 meter diepte.

Zwemmen met de Watch

Maker zwom ruim tien minuten met de Apple Watch, die het overleefde. De blogger kwam er wel achter dat de sensoren van de Apple Watch niet naar behoren werkten. “Mijn hartslag ging van hot naar her”, schrijft hij. “Ook werd de accelerometer niet in werking gesteld.” Daarmee doet de Apple Watch in feite niets meer dan een stopwatch.

Van de duikplank

In totaal waagde Maker drie sprongen met de Apple Watch van verschillende duikplanken. Hij sprong zelf van de vijf en acht meter hoge planken, de tien meter liet hij over aan een vrijwilliger. De Apple Watch vertoonde daarna nog steeds geen tekenen van verval.

Diepte

Uiteindelijk probeerde hij de Apple Watch in een kamer die ingericht was om waterdichtheid te testen. In de kamer werd de Watch blootgesteld aan dezelfde druk die je op 50 meter diepte ervaart. Ook dit overleefde de Apple Watch.

Voorzichtig met water

Bij de test moet vermeld worden dat Apple dit soort dieptes niet toestaat. Het bedrijf raadt niet voor niks af om het toestel te lang aan water bloot te stellen. De smartwatch overleeft het prima als hij onder water gaat, maar Apple biedt geen garantie als de Watch om deze reden schade ondervindt.

Lees meer over de Apple Watch

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Edition
Apple Watch Edition

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen