Apple Watch officieel: verschijnt in 2015 voor 349 dollar

Gijs Ettes
9 september 2014, 19:55
2 min leestijd

Apple heeft vandaag de Apple Watch officieel onthuld. De smartwatch van Apple werd tijdens de presentatie van de iPhone 6 voor het eerst aan het grote publiek getoond en krijgt een adviesprijs van 349 dollar. Hij verschijnt begin 2015.

Lees verder na de advertentie.

Wat je moet weten over de Apple Watch

Apple Watch

De smartwatch werd onthuld aan het einde van de keynote tijdens het ‘One More Thing’-moment en heeft een fraai metalen design, diverse sensoren om je gezondheid en activiteiten te tracken en verschillende kleuren en polsbanden. Het aanraakgevoelige display is flexibel, maar het horloge zelf niet. Daarnaast is er een hartslagmeter aan boord, een speaker en de Watch kan gebruikmaken van de gps-module en dataverbinding van je iPhone.

Verder heeft de Apple Watch een knop aan de rechter zijkant die je kunt draaien en indrukken om door de interface te navigeren. Apple wil dat je niet gebruikmaakt van het display, maar juist van het draaibare knopje. De interface is hier volledig op aangepast: je kunt in- en uitzoomen om de gewenste app te bekijken en te starten.

iPhone 6 release

Zoals je al merkt, kan de Watch meer dan alleen de tijd tonen. Hij laat je ook navigeren, notificaties checken, je activiteiten behouden, muziek afspelen, het weer checken, foto’s schieten en ga zo maar door.

Apple Watch modellen en release

De Apple Watch gaat 349 dollar kosten (europrijs onbekend) en verschijnt in drie varianten, met verschillende formaten en unieke features: de Apple Watch, Apple Watch Sport, Apple Watch Edition. De modellen zijn respectievelijk gemaakt van geborsteld aluminium, gepolijst goud en roestvrij staal. Check de iWatch modellen hieronder:

Apple Watch modellen

→ Lees ook meer over de Apple Watch prijs en mogelijkheden om het apparaat te kopen.

Het laatste nieuws over de Apple Watch

Hieronder lees je de laatste nieuwsberichten met betrekking tot de Apple Watch. Wil je meer weten over de nieuwe iPhone, dan verwijzen we je graag door naar de iPhone 6 overzichtspagina.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 1

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen