Apple en Nike onthullen exclusieve Apple Watch NikeLab

Lars Paijmans
21 april 2017, 13:08
1 min leestijd
Apple en Nike onthullen exclusieve Apple Watch NikeLab

De Apple Watch lijkt vooral een uitkomst voor sporters, dus presenteren Apple en Nike vandaag een nieuwe versie van het horloge: de Apple Watch NikeLab.

Apple Watch NikeLab onthuld

Vanuit het niets kondigt Nike vandaag deze nieuwe versie van de Apple Watch Nike+ aan. Het horloge is identiek aan de Apple Watch Series 2 met een spacegrijze aluminium behuizing, maar een nieuw bandje en exclusieve wijzerplaat.

Apple Watch NikeLab

Het bandje is crèmekleurig aan de buitenkant en zwart aan de binnenkant. Door de gaatjes die in het bandje zitten gaat je pols minder zweten dan bij andere bandjes, zo stellen Nike en Apple. In het verleden hebben de twee merken al een Nike+ uitgebracht, een soortgelijke Watch met een groene band.

Naast het nieuwe bandje zit er ook een Nike-wijzerplaat op de NikeLab in dezelfde kleur als het bandje. Deze wijzerplaat is exclusief op deze Watch beschikbaar, net zoals Apple dat in het verleden deed met de Hermès-editie van het slimme klokje.

Niet in de Apple Store

Het opvallende aan de Apple Watch NikeLab is dat hij (aanvankelijk) niet in de Apple Store verkrijgbaar is. Vanaf 27 april kun je een exemplaar bestellen via de website van Nike, en de kans bestaat dat dit de enige optie is. Nike benadrukt dat het om een speciale editie gaat, met een mogelijk beperkte oplage.

De prijs is identiek aan dat van de andere Nike+ Apple Watches met een vanafprijs van 439 euro. De belangrijkste vernieuwingen van de Apple Watch Series 2 zijn het extra heldere display, waterdichtheid en een ingebouwde gps. Vooral dit laatste is belangrijk voor Nike, omdat je dankzij de gps zonder iPhone op zak kunt gaan hardlopen. Tijdens het rennen brengt de Watch je route in kaart en de tijd.

Gebruik onze Apple Apple Watch Series 2 prijsvergelijker om de beste deal te scoren.
Bron: Nike
Categorieën: Apple, Devices

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's