Handen vol? Bedien je Apple Watch met je neus

Rutger Otto
27 december 2015, 13:22
2 min leestijd
Handen vol? Bedien je Apple Watch met je neus

Nu het winter is, loop je vast tegen problemen aan met je Apple Watch. Hoe bedien je dat kleine schermpje bijvoorbeeld als je handschoenen aan hebt?

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch neus

Wees gerust, je bent niet de enige met het probleem. The Wall Street Journal heeft een artikel geschreven over mensen die een andere manier hebben gevonden om in zo’n situatie de Apple Watch te bedienen. Met volle of bezette handen kun je namelijk gewoon je neus gebruiken.

Eén van de mensen die WSJ sprak was meneer Forrest, manager bij een Burrito-restaurant. Toen hij bezig was met vlees snijden, ging zijn alarm af. Omdat zijn handen vol zaten met sappen van het vlees, zag hij maar één oplossing: hij schakelde het alarm uit met zijn neus.

Apple Watch gebruik

Bijna de helft van de gebruikers doet het

Eerder deze maand hield het bekende bedrijf Wristly, dat onder meer onderzoeken uitvoert rondom de Apple Watch, een rondvraag onder gebruikers. Daaruit bleek dat 46 procent van de 1040 ondervraagden hun neus wel eens gebruikten als bediening. 28 procent van de mensen had het nooit geprobeerd, maar wilde het wel eens proberen. Vooral mensen in koudere gebieden zagen wel iets in deze manier van invoer, omdat zij vaak handschoenen dragen.

Het tikken met de neus is volgens gebruikers ‘even wennen’, maar is wel precies als je er even mee geoefend hebt. Ook gebruikers van een iPhone zullen soms wellicht van hun neus gebruikmaken om actie te ondernemen, maar bij de Apple Watch is dat nog gemakkelijker, omdat de wearable veel kan met stemcommando’s.

Spraakbesturing

Je drukt dan met je neus op beantwoorden bij een inkomend bericht, om vervolgens een tekst te dicteren via Siri. Daarnaast is werkt de Apple Watch met je stem als je bijvoorbeeld een telefoontje opneemt. Heb je je handen net bezet (om te bellen met je iPhone) dan is dat goede reden om je neus even te gebruiken om een actie in gang te zetten.

Heb je een Apple Watch en gebruik jij je neus wel eens? Laat het ons weten in de comments.

Lees meer over de Apple Watch

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Edition
Apple Watch Edition

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen