‘Apple Watch Series 3 werkt met mobiel netwerk en krijgt nieuw ontwerp’

Rutger Otto
5 augustus 2017, 9:33
2 min leestijd

Apple zou later dit jaar een nieuwe Apple Watch uitbrengen. Die kan zelfstandig, dus zonder tussenkomst van een iPhone, met het mobiele netwerken verbinden.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch mobiel netwerk

Dat schrijft althans het doorgaans goed ingelichte Bloomberg op basis van een anonieme ingewijde. De Apple Watches die nu op de markt zijn, moeten draadloos aan een iPhone verbonden zijn om van internetfuncties gebruik te kunnen maken. Bloomberg schrijft dat ten minste enkele van de nieuwe modellen een eigen LTE-chip krijgen, waarmee ook zonder de koppeling met een iPhone verbinding kan worden gemaakt. De drager kan dan bijvoorbeeld liedjes downloaden en kaarten-apps gebruiken.

Het LTE-modem wordt door Intel geleverd, zegt een andere bron. Mogelijk ondersteunt het horloge dan direct 4G-verbindingen. In het verleden leverde Qualcomm dit soort chips, maar dat bedrijf is verwikkeld in een ingewikkelde patentzaak met Apple. Vorig jaar leverde Intel al modemchips voor de iPhone.

Apple Watch traag

Nieuw design

Volgens de bron van Bloomberg kan de nieuwe Apple Watch al deze herfst verschijnen, al is het ook mogelijk dat de wearable wordt uitgesteld. Naast de geruchten van ondersteuning voor een mobiel netwerk schrijft John Gruber van Daring Fireball dat de Watch een ‘heel nieuwe vorm’ krijgt.

Hoe het horloge er dan uit moet gaan zien, is onduidelijk. Het is niet de eerste keer dat er over een nieuwe vorm en ondersteuning voor mobiele netwerken wordt gesproken. Ook de bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo zei al eens dat de derde versie van de Apple Watch een vernieuwd ontwerp zou krijgen. Andere geruchten over de Apple Watch zijn bijvoorbeeld de komst van een betere accu.

Presentatie mogelijk in september

Hoewel er de laatste maanden veel informatie lekte over de iPhone 8, weten we nauwelijks iets van de Apple Watch Series 3. Als Apple aan een nieuwe smartwatch werkt, presenteert het bedrijf hem waarschijnlijk gelijktijdig met de nieuwe iPhones in september.

Lees het laatste nieuws over Apple Watch Series 3

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 3

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen