De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Apple-patent toont Apple Watch met buigzaam scherm op horlogeband

Florence Peeters
18 februari 2019, 16:54
2 min leestijd
Apple-patent toont Apple Watch met buigzaam scherm op horlogeband

De Apple Watch zou in de toekomst zomaar volledig uit scherm kunnen bestaan. Een goedgekeurd patent van Apple toont een horloge met een oled-scherm dat ook doorloopt op het horlogebandje.

Lees verder na de advertentie.

Apple denkt aan Apple Watch met doorlopend scherm

Terwijl het scherm van de Apple Watch Series 4 – dat tot aan de randen van het display doorloopt  – al een hele verbetering is, denkt Apple nog veel verder. Het bedrijf uit Cupertino werkt namelijk aan een design waarbij ook het horlogebandje onderdeel van het scherm is.

In afbeeldingen van een goedgekeurd patent is te zien dat het scherm dan bijna het volledige bandje zou beslaan. Deze bestaat dan in feite uit twee lagen, waar de benodigde onderdelen tussen zitten verwerkt, wat het mogelijk maakt om het vierkante scherm uit te breiden.

Dit maakt het bijvoorbeeld mogelijk om je voortgang tijdens een work-out op het scherm te zien, terwijl je op het bandje je Spotify-app bedient. Het patent beschrijft twee mogelijke designs die Apple voor ogen ziet voor de Watch.

In het eerste ontwerp zijn het huidige scherm en het bandje samengevoegd tot één scherm. Zo ontstaat er een langwerpig display en kun je dus ook het bandje als touchscreen gebruiken. Het is niet duidelijk hoe en welke informatie je dan waar te zien krijgt.

Een tweede optie is dat de wijzerplaat en het bandje twee aparte schermen zijn. Hierdoor kunnen ze zowel los van elkaar als twee schermen fungeren, als samen één vormen. De timing van dit patent is niet gek, aangezien allerlei fabrikanten druk bezig zijn met het ontwerpen van buigbare of oprolbare apparaten.

Zo zijn er eerder dit jaar tijdens CES 2019 al een oprolbare televisie en een opvouwbare smartphone getoond. Ook Apple lijkt nu dus steeds meer werk te maken van de technologie om schermen flexibel te maken.

Regelmatig patenten voor Apple Watch

Het bedrijf uit Cupertino legt aan de lopende band ideeën vast in patenten. Slechts een klein deel daarvan wordt ook echt werkelijkheid, dus het is altijd maar de vraag wanneer en hoeveel je van zulke patenten terug gaat zien.

watchOS 5 review

Uit eerdere patenten voor de Watch blijkt onder meer dat Apple onderzoekt of het een camera in het slimme horloge kan verwerken. Dit zou FaceTimen met je Apple Watch mogelijk maken.

Een ander patent beschrijft hoe je de smartwatch in de toekomst kan bedienen met polsbewegingen. Bijvoorbeeld iemand bellen door je vuist te ballen. Het meest recente patent is een bijzondere: Apple onderzoekt namelijk de mogelijkheid om een gasdetectiesensor in de Apple Watch te verwerken. Zo zou deze giftige stoffen kunnen herkennen, en dus fungeren als een soort slimme rookmelder.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: MacRumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 4
Apple Watch Series 4

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu