‘Groeiende Apple Watch-populariteit maakt Apple wearables-marktleider’

Lars Paijmans
5 september 2018, 11:06
2 min leestijd
‘Groeiende Apple Watch-populariteit maakt Apple wearables-marktleider’

Hoewel Apple zelf niet te koop loopt met de verkoopcijfers van de Apple Watch, blijkt uit een nieuw onderzoek dat de smartwatch nog steeds met afstand de populairste is.

Apple Watch marktleider van wearables-markt

Uit een nieuw onderzoek van IDC blijkt dat de Apple Watch zich ook in het afgelopen kwartaal de koning van de wearables mag blijven noemen. In drie maanden gingen er 4,6 miljoen Apple Watches over de toonbank, wat goed is voor 17 procent van de totale wearablesmarkt. Daarmee loopt Apple iets voor op Xiaomi, die 15 procent marktaandeel heeft en 500.000 exemplaren verkocht in het afgelopen kwartaal.

Apple Watch marktleider wearables

Na Apple en Xiaomi zit er een groot gat, want Fitbit, Huawei en Garmin lopen flink achter op deze twee. Dit zou volgens IDC te maken hebben met een groeiende vraag naar volwaardige smartwatches met fitnessfuncties, in plaats van een goedkope fitness-wearable zonder extra functionaliteit.

We zijn afhankelijk van bedrijven als IDC omdat Apple zelf de verkoopcijfers van de Watch niet onthult. Tijdens de bekendmaking van de kwartaalcijfers worden de Apple Watch-verkopen in de categorie met overige producten gezet, waar ook de Apple TV en AirPods onder vallen. Dat maakt het lastig om een inschatting te maken, al benadrukt Tim Cook ook al een aantal kwartalen dat het erg goed gaat met de Apple Watch.

Apple Watch Series 4 op komst

Dat zal de komende maanden alleen nog maar toenemen als de Apple Watch Series 4 verschijnt. Deze wordt volgende week woensdag aangekondigd, maar lekte vorige week al uit. Hierdoor weten we dat de Watch voor het eerst een nieuw design krijgt, met een scherm dat doorloopt tot aan de randen. Hierdoor is er meer ruimte voor informatie op het display, zonder dat het horloge groter wordt.

Naast de nieuwe Watch zal Apple ook drie nieuwe iPhones, een nieuwe iPad en nog veel meer aankondigen. In het onderstaande artikel zetten we al onze verwachtingen voor je op een rijtje.

Lees verder: iPhone 2018-event: 7 verwachtingen voor het grootste Apple-event in jaren

Het laatste nieuws over Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Cyber Monday