De iPhone 14 Pro nu tijdelijk tot €475 retour!

‘Apple Watch Series 8 kan lichaamstemperatuur meten’

Piet-Jan Lentjes
2 mei 2022, 11:00
2 min leestijd
‘Apple Watch Series 8 kan lichaamstemperatuur meten’

Het lijkt erop dat een functie die oorspronkelijk voor de Apple Watch Series 7 bedoeld was, nu op de volgende Apple Watch gaat verschijnen. De Apple Watch Series 8 kan waarschijnlijk de lichaamstemperatuur meten.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch Series 8: lichaamstemperatuur meten

Apple-kenner Ming-Chi Kuo zei op Twitter dat Apple voor de Apple Watch Series 7 oorspronkelijk een functie wilde om de lichaamstemperatuur te meten. Apple zag er uiteindelijk toch vanaf, omdat het algoritme dat ze gemaakt hadden niet op tijd voldeed aan de gestelde eisen.

De Apple-kenner verwacht nu dat de Apple Watch Series 8 straks wel de lichaamstemperatuur kan meten. Verder vertelt hij dat ook Samsung voor een soortgelijke uitdaging staat voor het meten van de lichaamstemperatuur. Kuo denkt dat de functie misschien ook niet klaar is voor de komende Samsung Galaxy Watch 5.

apple watch

Zowel Kuo als Mark Gurman van Bloomberg hebben vorig jaar al meerdere keren gezegd dat de Apple Watch uit 2022 een functie krijgt om de lichaamstemperatuur te meten. Maar de laatste paar maanden werd het opvallend stil hierover.

Hopelijk krijgt het slimme horloge nu wél de functie om de lichaamstemperatuur te meten. Maar uit de tweets van Kuo is op te maken dat ook de Apple-kenner nog niet helemaal zeker is of de functie uiteindelijk ook daadwerkelijk op de Apple Watch Series 8 verschijnt.

Apple Watch functies

Gezondheidsfuncties op Apple Watch

Apple breidde de gezondheidsfuncties op de Apple Watch in de loop der jaren geleidelijk uit. Zo zagen we eerder al hartslagregistratie, onregelmatige hartritme-meldingen, bloedsaturatiemetingen, valdetectie en meer. In een interview met Outside Magazine zei Apple-CEO Tim Cook dat de Apple Watch zich nog in de ‘beginfase’ op het gebied van gezondheid bevindt.

Wil je altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Bron: MacRumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu